ЕУРО: Хрвати иду на све или ништа, Италија спрема изненађење

Б92
ЕУРО: Хрвати иду на све или ништа, Италија спрема изненађење

Репрезентација Хрватске у понедјељак игра одлучујући меч на Европском првенству и побједа је неопходна за избјегавање елиминације.

Фудбалери Хрватске у понедјељак од 21 час играју против Италије у Лајпцигу и за њих ће то бити кључни меч на овом Европском првенству.

У случају побједе Италије, Хрватска је ово такмичење завршила. Реми би, међутим, значио да Хрватска зависи од исхода утакмица других репрезентација.

Шпанци би тада требало да побиједе Албанију, а у преосталих пет група морале би да се нађу барем двије трећепласиране репрезентације са максимално два бода. У том случају, одлучујућу улогу имала би гол-разлика.

Најновије информације из кампа хрватске репрезентације сугеришу да би Брозовић могао да заврши на клупи против Италије, док ће Модрић, без обзира на све, започети утакмицу од првог минута.

Што се тиче Италијана, хрватски новинари кажу да постоје индиције да ће Лућано Спалети имати на располагању играче које није много користио и да би мјесто у стартној постави могли да изгубе Ђанлука Скамака, Федерико Кијеза, Жоржињо, Давиде Фратези и Ђовани ди Лоренцо.

То значи да би Кристанте и Ретеги могли да заиграју против Хрвата, као и Николо Фађоли.

Хрвати су свјесни да је ово за њих најважнији меч на шампионату и да ће морати да иду на све или ништа већ од првог минута и то хрватски медији константно истичу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана