Енглези разочарали, све отворено у групи Ц

Д.Д.
Енглези разочарали, све отворено у групи Ц

ЛАЈПЦИГ - Енглеска и Данска су одиграли неријешено 1:1 у групи Ц Европског првенства, па све екипе из ове групе и даље имају шансу да се пласирају у наредну фазу.

Одлука о пласману екипа у групи ће пасти у посљедњем колу. Енглеска је са четири бода сачувала прву позицију, слиједе Данска и Словенија са два, док је Србија посљедња са бодом. У уторак ће екипа Драгана Стојковића морати да савлада Данску како би се надала да ће бити међу путницима у наредну фазу.

Енглеска је дошла до предности у 17. минуту. Вокер је вребао своју шансу да дође до лопте. Кристијансен је био непажљив и изгубио је лопту коју је Вокер прослиједио до Харија Кејна који је био неумољив за вођство.

Након постигнутог гола Енглеска је опет била лоша у пољу. Као да су се задовољили предношћу па је услиједио период иницијативе Данске који је крунисао изједначењем у 34.минуту.

Сјајан ударац је упутио Мортен Хјулманд са 25 метара. Данац је упутио снажан и прецизан ударац који је завршио иза леђа Пикфорда. Скандинавци су дјеловали пуно боље и организованије од свог ривала.

 

MORTEN HJULMAND WHAT A GOAL

pic.twitter.com/R0aW0zhetZ

— Sideline Recaps (@SidelineRecaps) June 20, 2024

У наставку су Енглези први запријетили. У 55. минуту Фил Фоден је ушао у средини и погодио стативу. Како се ближио крај меча Данци су могли да дођу и до предности. Имали су двије добре прилике а посебно је добар ударац имао Хојберг.

Ипак мрежа се није затресла па је селекцијама припао по бод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана