Енглеска са гиљотине побјегла у четвртфинале

Дејан Кондић
Енглеска са гиљотине побјегла у четвртфинале

ГЕЛЗЕНКИРХЕН - Секунде су нас дијелиле од чуда у Гелзенкирхену, које се ипак није десило. Словачка је водила до посљедњих тренутака са 1:0, међутим Енглеска се извукла и на крају, послије продужетака, славила са 2:1.

Изабраници Франческа Калцоне од старта су кренули храбро ка голу "албиона". Са друге стране играчи Герија Саутгејта одговорили су грубом игром. У првих 15 минута зарадили су чак три жута картона.

Осјетили су Словаци рањивост ривала, намирисали крв, а акцијом у три потеза задали су ударац и послали ривала на под. Јурај Куцка је дугу лопту Дениса Вавре спустио главом за Давида Стрелеца, који је додавањем "испод лакта" проиграо Ивана Шранца, а нападач прашке Славије пустио је лопту испод Џордана Пикфорда.

Шранц се тако придружио Џамалу Мусијали и Жоржу Микаутадзеу на врху листе стријелаца. Сва тројица имају по три гола за сада.

Енглези су ушли конкретније у друго полувријеме. Филу Фодену поништен је гол из офсајда. Хари Кејн га је упослио, најбољи игач Премијер лиге уновчио је зицер у 50. минуту, али је ВАР соба реаговала. Метар испред играча био је Фоден.

Играо се 53. минут када су Словаци могли дуплирати предност. Изгубили су Енглези лопту на центру игралишта, а Давид Стрелец је луцидно пробао са пола терена. Метар је недостајао да погоди.

Енглеска се није предавала, а превише класе има у том тиму да би тек тако одустали. Гол спаса "гордом албиону" донио је у петом минуту судијске надокнаде Џуд Белингем спектакуларним маказицама за продужетке.

Само што су почели продужеци, пукла је одбрана Словачке. Хари Кејн је погодио главом за 2:1. Ајван Тони му је сјајно асистирао.

Енглези ће у четвртфиналу, у суботу, 6. јула играти против Швајцарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана