Демирел погодио четвртфинале

Д.Д.
Демирел погодио четвртфинале

ЛАЈПЦИГ - Турска је шокирала Аустрију! Одлично постављеном игром у дефанзиви и сјајном реализацијом савладали су једно од најпријатнијих изненађења на Европском првенству са 2:1 и тако изборили дуел против Холандије.

Први шок Аустрија је доживјела на старту. Турска је до гола дошла практично из првог напада и тако су пореметили игру ривала. Арда Гулер је убацио лопту а на правом мјесту је био Мерих Демирел који је послао у мрежу након интервенције Баумгартнера.

Селектор Турске Вићенцо Монтела је успио да изненади свог колегу на другој клупи Ралфа Рангника. Кренуо је са три играча у задњој линији, смањио је маневарски простор Аустријанцима и није дозволио њихова убацивања. На другој страни итекако су били опасни у контранападима.

Аустрија је кренула силовито у другом дијелу. Много више су имали лопту у посједу, притиснули ривала али нису успјевали доћи до гола иако су имали неколико шанси. Десетак минута се играло само пред голом Турске.

Међутим Марко Арнаутовић није успио да постигне гол из двије прилике. И у јеку офанзиве ривала, Турска је дошла до 2:0. Поново су актери били исти. Арда Гулер је убацио лопту а Демирел је постигао други гол на мечу. Дефанзивац је у том моменту имао укупно два гола на 40 мечева до меча осмине финала.

Аустрија није успјевала да стигне до гола из проигравања али су дошли након прекида.  Резултатску драму је вратио Михаел Грегорич. Забицер је извео корнер, Пош спустио лопту до Грегорича који је послао у мрежу. Услиједио је притисак Аустрије, док је Турска тражила шансу из контри.

Голман Мерт Гулок је у судијској надокнади сјајном интервенцијом спријечио изједначење и донио четвртфинале свом тиму.

Противник у четвртфиналу ће им бити селекција Холандије која је раније савладала Румунију 3:0.

У осталим мечевима четвртфинала састају се Шпанија - Њемачка, Швајцарска - Енглеска и Француска - Португалија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана