Данас два дуела који могу да кроје судбину "орловима"

sportal.blic.rs
Данас два дуела који могу да кроје судбину "орловима"

Данашњи понедјељак, 24. јун, резервисан је за утакмице које могу да утичу чак и на пласман Србије у другу фазу Европског првенства. Хрватска игра против Италије, Албанија против Шпаније, а оба меча почињу од 21 час.

Побједа није једини начин да се екипа Драгана Стојковића домогне другог круга. Потенцијално, и реми би могао да заврши посао, али и да у другој утакмици групе Енглеска оправда улогу фаворита и побиједи Словенију са два гола разлике, пише Спортал.

Биће довољан и минимални тријумф Острвљана уколико наш реми са Скандинавцима дође у голеади (барем 2:2).

У том случају, Србија би имала два бода као Словенци, али би је боља гол разлика (или већи број датих голова у другом случају) ставила на треће мјесто.

Уколико у групи Србије дођу резултати који јој одговарају, потребно је да се испуне следећи услови у групама Б и Ф:

1. Да Албанија изгуби од Шпаније у групи Б, а да Хрватска не побиједи Италију у групи Б.

2. Да Турска побиједи Чешку, а Португалија Грузију у групи Ф.

Ако Албанија, како се очекује, изгуби од Шпаније аутоматски завршава такмичење уз један бод. Уколико Хрвати не успију да добију Италијане, у директном окршају за друго мјесто, биће у најбољем случају трећи у групи са два бода (у случају ремија) и гором гол разликом у односу на српску селекцију.

Расплет ће бити познат прије наше утакмице Србије и Данске, али оно што је сигурно јесте да ће читава Србија вечерас помно пратити ове дуеле од 21 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана