Бирманчевић пред Данце цитирао Војводу Мишића: Ко нема страх, тај иде напред!

Танјуг
Foto: Телеграф

АУГСБУРГ- Велика је част играти за национални тим на овом великом такмичењу. Битно је да победимо и да прођемо групу, изјавио је данас у Аугсбургу фудбалски репрезентативац Србије Вељко Бирманчевић уочи меча са Данском у последњем, трећем колу групе Ц на Европском првенству у Њемачкој.

Утакмица између Србије и Данске биће одиграна у уторак од 21 сат у Минхену. Србији је за сигуран пласман у осмину финала ЕП неопходна побједа против Данске.

"Када сам дошао први дан, захвалио сам се селектору што сам позван на ЕП. Ја сам спреман, играо пет, десет или 90 минута, то је најмање битно. Спреман сам за све опције, шта год селектор одлучи", рекао је Бирманчевић на конференцији за медије у Аугсбургу.

Он је истакао да је на ЕП дошао да се бори за Србију.

"Није битно где играш, сви знају да сам офанзиван и да играм иза шпицева, ако играм на винг беку, то сам већ одиграо, разумем кретње, мислим да ми неће бити тешко. Сваки играч има позицију где се осећа боље, али како год буде спреман сам", додао је српски фудбалер.

Бирманчевић је подсјетио да је један дио играчке каријере провео у Шведској.

"Знам како размишљају Скандинавци, играју одличан фудбал, тактички су добро постављени, у сваком моменту знају шта раде, али нама нема опција за комфор, дошли смо до зида, нема назад и може само напред. Ако хоћеш напред, мораш да победиш, како ће то бити, који део тактички, то не могу да откривам, али гледајући играче и мене, сви су спремни да дају сто одсто. Много смо научили из ове две утакмице, спремни смо да дамо све за Србију и за навијаче који су дошли да нас подрже", истакао је Бирманчевић и додао:

" У фудбалу треба поћи од себе, погледати се у огледлу и рећи себи, 'мораш да даш сто посто'. Када се то уради, тада да се напредује. Одговорност мора да има сваки играч. Ти кад играш фудбал, не можеш да кажеш, 'имам играча иза себе'.. Уради што је до тебе, после си сигуран да ће и овај иза тебе урадити свој посао. Нема страха, јер како је рекао Живојин Мишић, 'ко нема страх, тај иде напред'. Свесни смо одговорности, идемо у уторак на победу" закључио је.

У другом мечу трећег кола групе Ц састаће се Енглеска и Словенија. Овај дуел је на програму у уторак од 21 сат у Келну

Прво мјесто на табели групе Ц држи Енглеска са четири бода, док Данска и Словенија имају по два. Србија је на последњем месту са једним бодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана