Албанци срећно до бода са Хрватском

Милан Зубовић
Албанци срећно до бода са Хрватском

ХАМБУРГ - Фудбалери Хрватске и Албаније ремизирали су 2:2 у другом колу групе Б Европског првенства у Њемачкој.

Албанци су стигли до бода у петом минуту судијске надокнаде другог полувремена па ће посљедње коло да одлучи ко ће из ове групе у осмину финала.

Обје екипе сада имају по бод.

Свој сусрет другог кола Шпанија и Италија одиграће сутра од 21 час.

И у овом мечу Хрвати су наставили са слабом игром коју су приказали у првом колу против Шпаније када су поражени са 0:3, док су Албанци били много храбрији с почетка дуел баш као на сусрету са Италијом (1:2).

Слична ситуација као на мечу са "азурима" Албанцима се десила и против Хрватске. Водили су, били на прагу побједе, затим губили, а онда стигли до бода.

Из првог озбиљнијег напада Албанија је постигла гол.

Након центаршута у 11. минуту Ћазим Лаћи је био најспретнији између два хрватска штопера и главом матирао Доминика Ливаковића.

Другу велику прилику Албанци су имали у 30. минуту када је лопту изгубио Лука Модрић, а она дошла до Кристјана Асланија чији је покушај одбранио Ливаковић.

У другом минуту судијеске надокнаде првог полувремена Реј Манај покушао је главом са десетак метара док је Ливаковић и овај пут био на висини задатка.

Прву праву прилиуку Хрвати су имали тек у 50. минуту преко Луке Сучића који је покушао са 16 метара, али је Томас Стракоша одбранио његов ударац.

Хрвати су у другом полувремену кренули одлучније ка голу Албанаца, али нису све до 74. минута нису успијевали да створе изгледнију прилику за постизање гола.

Тада је Матео Ковачић започео акцију, упослио Анту Будимира који је асистирао Андреју Крамарићу за изједначење.

Само три минута касније десио се потпуни преокрет.

Хрватска је искористила шок Албаније и онда је Будумир пробио по лијевој страни и додао до Сучића који сшутирао, капитен Берат Ђимсити изблокирао лопту која се од Клауса Ђасуле одбила у мрежу. Ђасула је ушао у игру само пет минута раније и могао је да буде трагичар, али се искупио у 90+5. минуту када је матирао Ливаковића.

Он је други играч у историји ЕП који је на истом мечу дао гол и аутогол након Чехословака Антона Ондруша 1976. године.

У самом финишу меча Матео Ковачић имао је добру прилику да донесе побједу свом тиму, али је Стракоша одбранио његов покушај.

Вечерас од 18 часова играју Њемачка - Мађарска, а од 21 Шкотска. Швајцарска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана