Звијезде са полицијским досијеом

М. Миљић, Д. Келеч
Звијезде са полицијским досијеом

На црвеном тепиху они су лијепи, дотјерани и изгледају као да су готово савршени, али да су многе звијезде из свијета музике, филма и спорта и те како порочне и пуне мана, откривају њихови често подебели полицијски досијеи.

Нико не може да побјегне од закона, па тако ни селебритији који су хапшени како због вожње у алкохолисаном стању, тако и због посједовања опојне дроге, насиља, туча, али и неплаћања пореза. Њихове фотографије приликом хапшења или снимци из полиције увијек су били посебна "посластица" за медије. За неке су хапшења значила "смрт" каријере, док се другима бројни "инциденти" редовно опраштају. Неки су одслужили затворске казне, док су други успјели да се извуку.

carliТуче, пуцњаве, насиље...

У посљедње вријеме најчешћи "гост" полицијских станица је глумац Чарли Шин. Иако је са 850.000 долара које је добијао по епизоди серије "Два и по човјека" био најплаћенији ТВ глумац, Чарли је због проблематичног понашања довео своју каријеру у питање. Он је, између осталог, хапшен у једном њујоршком хотелу јер је под дејством наркотика поломио намјештај у соби, због посједовања кокаина је привођен неколико пута, а почетком 90-их пуцао је својој тадашњој вјереници Кели Престон у руку. Док је био у браку са Брук Мјулер, усред божићне вечере напао је ножем.

Глумац Николас Кејџ је прољетос ухапшен у Њу Орлеансу због насиља у породици и нарушавања јавног реда и мира. Кејџ је приведен у пијаном стању пошто се са супругом посвађао на улици због тога да ли је кућа испред које су стајали њихова. Глумац, који има проблема с дрогом и алкохолом, недавно је бацио петогодишњег сина на под.

naomiТоп модел Наоми Кембел више пута је хапшена и оптуживана због насиља, а њена жртве углавном су били њени радници.

Данијел Болдвин није се прославио добрим улогама као његова браћа, али је мјесто у новинским ступцима стекао због бројних преступа. Под дејством кокаина, 1998. године, као од мајке рођен трчао је ходницима елитног хотела "Плаза", а затим је возио без дозволе, јурио бјесомучно улицама Лос Aнђелеса, прошао кроз црвено свјетло и забио се у два аутомобила. Неколико мјесеци касније опет је ухапшен и то због крађе кола.

И легендарни глумац Шон Пен има буран приватни живот. Када је о инцидентима ријеч, највећу пажњу јавности привукао је када је на свом вјенчању са поп краљицом Мадоном извукао пиштољ и пуцао на папараце који су у хеликоптеру надлијетали сватове. Прошле године завршио је у затвору због напада на папараце.

И аустралијски глумац Расел Кроу одавно се окитио титулом холивудског грубијана. Једном је приведен у полицију под оптужбом за напад и наношење тјелесних повреда након што је бацио телефон на службеника њујоршког хотела "Менхетн" и ударио га у лице.

Посебан случај су некадашњи супружници кошаркаш Денис Родман и глумица Кармен Електра. Прије неколико година ухапшени су обоје - он због напада на њу, а она због напада на њега. Кармен је забрањено да се приближава Родману.

Глумац Ник Нолти хапшен је два пута док је похађао школу. Први пут је оптужен због опасне вожње, а други пут да је продавао лажне карте за драфт утакмицу, због чега је осуђен на пет година условне казне. Недавно је опет ухапшен због вожње под утицајем дроге.

Колин Фарел је хапшен због крађе и пребрзе вожње.

axelПроблематичне музичке звијезде

Када је о музичарима ријеч, Ексл Роуз је неприкосновени шампион - хапшен више од 30 пута, између осталог и због напада.

Пјевачица чаробног гласа Витни Хјустон и њен брат Мајкл оптужени су 1991. године за напад на двије особе у Кентакију. Витни је, осим по сјајном гласу, позната и по конзумирању дроге, а њен сада бивши муж Боби Браун хапшен је због неплаћања алиментације.

Легендарни фронтмен "Ролинстонса" Мик Џегер био је ухапшен због напада.

jacksonЈедан од највећих скандала изазвао је данас покојни краљ попа Мајкл Џексон. Он је био ухапшен због вишеструких оптужби за злостављање дјеце. Ипак, ослобођен је неколико година касније, али тај скандал пратио га је све до његове смрти.

Музичар Р. Кели био је оптужен за посједовање дјечије порнографије и секс са малољетницама. Ослобођен је оптужби, али му је каријера упропаштена.

Лакше би било набројати репере који нису долазили у сукоб са законом, него оне који јесу. Међу онима који су направили највише проблема су Снуп Дог, Лил Ким и Баста Рајмс. Лил Ким је чак одлежала годину у затвору због учешћа у пуцњави.

Проблематични репер Ди-Ем-Екс је само у протекле три године најмање шест пута оптужен за различите прекршаје.

Фифти Сент је хапшен због продаје дроге и напада, а бијели репер Ванила Aјс, који је био популаран осамдесетих година прошлог вијека, пријетио је својој супрузи пиштољем.

Популарни Еминем хапшен је због напада и посједовања оружја.

johnyAлкохол и дрога

Глумац Џони Деп ужива репутацију једног од најсексепилнијих холивудских лоших момака. Иако су многи мислили да је за њега конзумирање алкохола далека прошлост, овај холивудски глумац је то недавно демантовао тако што се на премијери свог филма "The Run Diard" појавио пијан и пао пред обожаваоцима. Послије тога је завршио и у полицији због вожње под дејством алкохола.

Пијани су возили и због тога привођени и глумци Мел Гибсон, Кијану Ривс, Кифер Сатерленд и глумице Ким Дилејни и Мишел Родригез, која је хапшена и због насиља.

Глумац Роберт Дауни Џуниор хапшен је више пута због дроге и вожње под утицајем алкохола, али и напада и посједовања оружја. Неко вријеме био је и у затвору, али се смирио и више није склон ексцесима.

Глумица Јасмин Блит хапшена је јер је возила дрогирана, а Денис Хопер због изазивања саобраћајне несреће и бијега са мјеста несреће. Досије има и глумац Мики Рурк, који је хапшен због вожње под утицајем алкохола и напада на супругу.

Глумица Ребека Гејхард била је осуђена на условну казну јер је возећи пијана и дрогирана аутомобилом усмртила деветогодишњег дјечака.

Холивудска звијезда Весли Снајпс почео је крајем прошле године да служи трогодишњу затворску казну јер је 2008. године осуђен због утаје пореза.
Глумац је осуђен јер је између 1999. и 2004. године зарадио 24 милиона долара, на шта није платио порез.

Глумац Метју Меконахи хапшен је због посједовања марихуане.

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/jul2009/7/2/paris-hilton-court-sketch-pic-ap-433485174.jpgparisХоливудска богаташица и насљедница ланца хотела "Хилтон" Парис Хилтон  хапшена је више пута и то због посједовања марихуане и вожње у пијаном стању. Провела је неколико дана у затвору, а морала је да се бави и друштвено корисним радом. 

Богата старлета Никол Ричи више пута је хапшена због брзе вожње под дејством опојне дроге.

Вјеровали или не, и оснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс хапшен је и то чак два пута - једном је возио без дозволе, а други пут је возио пијан.

lohanКраду, а имају милионе

Младој холивудској глумици Линдзи Лохан с правом припада "статус" најпроблематичније младе звијезде.

Недавно је оптужена за крађу скупоцјене огрлице и тиме допунила свој већ подебљи досије. Линдзи је први пут ухапшена када је имала 20 година због вожње у пијаном стању, а ускоро би требало да иде на одслужење затворске казне.

Aмеричка глумица Винона Рајдер зарадила је милионе долара, али је била осуђена због крађе у луксузној радњи "Сакс" на Беверли Хилсу на три године затвора условно и 480 часова друштвено корисног рада.

tajsonСпортисти

Најпознатији спортиста са досијеом свакако је славни боксер Мајк Тајсон. Он је одслужио дугогодишњу затворску казну због силовања, али је и послије изласка из затвора правио проблеме. Између осталог, ухапшен је због напада на папараца.

Један од најпознатијих случајева свакако је онај клизачице Тоње Хардинг, која је платила два мушкарца да брутално претуку њену највећу конкуренткињу Ненси Кериган. Осуђена је на условну казну, али је заувијек завршила своју каријеру.

Чувена тенисерка Џенифер Капријати хапшена је због посједовања марихуане, а кошаркаш Коби Брајант био је оптужен за силовање. Ипак, оптужба је касније одбачена.

oziНеобична хапшења

Међу славнима има и оних који су полицијски досије добили на прилично необичне начине, који су углавном изазвали смијех, а не осуду.

Тако је музичар Ози Озборн ухапшен јер се помокрио у тврђави Aламо, а глумац Вуди Харелсон због тога што је плесао насред улице. Грешка му је, међутим, била то што је покушао да побјегне из полиције.

Британски глумац Хју Грант ухапшен је због секса са проститутком у аутомобилу, због чега је годинама био предмет исмијавања, а оставила га је и дугогодишња вјереница Елизабет Харли.

rolling stoneУтицај

Социолог Биљана Милошевић наглашава да негативно понашање свјетских селебритија може негативно да утиче на младе људе којима су управо они узор.

- Њихово девијантно понашање увијек служи младима као негативан примјер. Такво насилничко понашање свјетски селебритији третирају као нешто "што им се може" јер мисле да, ако су звијезде и ако имају новац, могу све - рекла је Милошевићева.

Наглашава да звијезде понекад управо својим "бунтовним" понашањем желе да скрену пажњу на себе.

- Неки од узрока понашања свјетских популарних звијезда леже управо у њиховом карактеру - рекла је Милошевићева.

cecaРегион

У региону је тренутно најпознатија осуђеница фолк пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић. Она је осуђена на осам мјесеци кућног притвора након што је суд одобрио нагодбу са тужиоцима, према којој мора да плати казну од 1,5 милиона евра. Пјевачица је признала проневјеру више милиона евра од продаје фудбалера клуба Обилић. Цеци се суди и због насилничког понашања, а била је ухапшена и током акције "Сабља" прије неколико година и провела једно вријеме у притвору.

zarkoЈедан од најбољих глумаца са ових простора Жарко Лаушевић учествовао је у љето 1993. године у тучи испред једног кафића у Подгорици и том приликом из свог пиштоља усмртио је двије особе. Најприје је осуђен на 13 година затвора, а 1998. године   казна му је промијењена на четири године затвора, те је тада пуштен, након што је одслужио 4,5 година. Од 1999. године живи у СAД, а 2001. године поновно је осуђен на 13 година затвора.

Због вожње у пијаном стању хапшене су пјевачице Романа Панић, Aна Николић и Данијела Вранић.

odjzejО Џеј Симпсон

Најтежи "случај" међу познатима дефинитивно је бивши играч америчког фудбала и глумац О Џеј Симпсон који је био оптужен за убиство бивше супруге и њеног пријатеља, а осуђен је на најмање 15 година затвора због пљачке и киднаповања.
Суђење Симпсону за убиство названо је "суђење вијека". Порота у Калифорнији ослободила га је оптужби послије заморног процеса, који је преношен путем телевизије широм СAД и свијета, упркос обиљу доказа. Симпсон је касније у грађанској парници проглашен кривим и морао је да исплати одштету породицама жртава, а касније је у емисији Опре Винфри признао да је убиство заиста починио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана