Звијездама најдраже Француска и Италија

Јелена Бјелица
Звијездама најдраже Француска и Италија

Баш као и "обични смртници" и припадници свјетског џет сета овога су љета узели предах од свакодневних обавеза и отпутовали на одмор.

Наравно, почастили су се одмором о каквом многи могу само да сањају и окупирали монденска љетовалишта, а ове године омиљене дестинације су им Француска и Италија.

Није мали ни број оних који су се одлучили за Шпанију и Јадран, а многи богати и славни умјесто у скупим хотелима одмор проводе на својим јахтама. Ни овога љета нису, очекивано, изостале ни неке егзотичне и необичне дестинације.

Музичке звијезде

Међу онима који ће за љетовање ове године да потроше много више него што неки зараде за више година су славни музички пар  Бијонсе и Џеј Зи.

Они су одлучили су да за своје прво љетовање с кћеркицом Блу Ајви не штеде новац, па ће боравити на луксузном имању у Хемптонсу које је на продају и вриједи више од 80 милиона марака. На имању које има терен за голф, куглану, тениски терен, спа центар, гријани базен и подручје направљено само за дјецу, провешће цијели август, а за мјесец  боравка издвојиће око 600.000 марака. У склопу овог луксузног здања налази се и студио за снимање.

Послије бројних концерата које је у посљедње вријеме одржала, популарна певачица са Барбадоса, Ријана одлучила је да напуни батерије, па је тако са својим другарицама на луксузној јахти кренула средином јула на крстарење око Сардиније. Своје обожаваоце често обрадује фотографијама у бикинију на свом "Твитер" профилу.

Богаташи

Најбогатији људи свијета љето углавном проводе у Сен Тропеу. Бахами и Барбадос такође су популарни међу богаташима, као и Азурна обала.

Занимљиво је да се руски и бјелоруски милијардери често одлучују за Јадранско море, а одмор проводе на својим суперлуксузним јахтама.

И руски мултимилијардер Роман Абрамович овог је љета крстарио Јадраном на својој јахти "Луни". Фоторепортери су прво снимили један од најлуксузнијих бродова на свијету у насељу Пржно, недалеко од Будве. Јахта је дуга 115 метара, има четири палубе, а на првој су базен и простор за сунчање. Јахта има и хелиодром с два хеликоптера, који су на располагању гостима за доласке и одласке, а вриједност брода се процјењује на 250 милиона евра.

Власнику Челзија друштво прави његова дјевојка Даша Жукова, с којом је прије три године добио своје шесто дијете.

Бјелоруски милијардер Андреј Мељниченко се одлучио да са супругом, бившом српском манекенком и пјевачицом Александром Сандром Мељниченко и кћеркицом Таром дио одмора на својој луксузној јахти "А" проведе у Хрватској.

Пару ће се у Далмацији придружити и Сандрина породица. Мељниченкови су из Москве отишли прије неколико седмица у намјери да крстаре јахтом. Са њима је на броду велики број људи који брине о њиховој безбједности и удобности.

Руски милијардер Владимир Дороњин се, с друге стране, одлучио за Шпанију, конкретно Ибицу, гдје ужива са својом дугогодишњом дјевојком некадашњим топ моделом Наоми Кемпбел.

Италија и Шпанија

Холивудски заводник Џорџ Клуни већ традиционално свој одмор проводи на језеру Комо у Италији у друштву неке љепотице. Ове године са њим је његова тренутна дјевојка, рвачица Стејси Киблер. Вријеме проводе у вожњи скутера и разгледању града.

Италија је овога љета била главно одредиште и за Скарлет Јохансон, која је одмор провела купајући се и сунчајући на Сицилији.

И Џесика Алба свој је одмор провела обилазећи Италију заједно са својим кћеркицама Онор и Хевен.

Софија Вергара је дио одмора провела на прекрасном острву Капри, а послије се упутила у Мексико, гдје је прославила 40. рођендан.

Шпанију је одабрала некадашњи топ модел Ели Мекфирсон, која је ту земљу обилазила у јулу са дечком Роџером Џенкинсом.

За ову се земљу одлучио и глумац Хју Џекмен, као и глумци Крис Хемсворт  и Елса Патаки који су своју тек рођену бебу одвели у Мадрид. Старлета и насљедница хотела "Хилтон" Парис Хилтон љето је провела на Ибици.

Послије Азурне обале, фудбалер Манчестер ситија Марио Балотели наставио је с лудовањем у Шпанији и то са двије намонтиране љепотице.

Холивудска миљеница Џенифер Енистон и њен момак Џастин Тероу на одмор су ове године отишли веома рано, па су већ у јуну уживали у Паризу и Риму.

Кејт Хадсон се одлучила за обилазак југа Француске, а ову земљу је током свог љетовања обилазила и Ева Лонгорија.

Сен Тропе

Британски супермодел Кејт Мос и њен супруг Џејми Хајнс снимљени су како уживају у сунцу, купању и дружењу са пријатељима на луксузној јахти у Сен Тропеу.

Кејт и Џејми су у ово монденско љетовалиште допутовали луксузном јахтом у друштву неколико пријатеља.

За Сен Тропе одлучио се и млади глумац Зек Ефрон који вријеме у луксузном љетовалишту проводи сам, углавном на јахтама.

И глумцу Ливу Шрајберу за љетовање је био најпривлачнији Сен Тропе гдје се са синовима Сашом и Семјуелом упутио прошлог мјесеца.

Јадран

Звијезда ТВ серије "Очајне домаћице" Тери Хачер одмор је са кћерком Емерсон провела у Хрватској, а обишла је између осталог, Дубровник и Шибеник. Глумица је боравила на крузеру "Sea Dream".

Јадрану ове године није одолио ни најпознатији хрватски глумац, са холивудском каријером, Горан Вишњић, који је се одлучио за Хвар.

Фоторепортери су уочили глумца како са породицом и пријатељима ужива на јахти. Занимљиво је да Вишњић у Хрватској на љетовању није био шест година, тачније од афере са својом суграђанком Мирелом Рупић у љето 2006. послије које је добио кћерку Лану Лурд.

Познате личности су окупирале и плаже црногорског југа. Сезону је "отворио" славни тренер још славније Барселоне Пеп Гвардиола, који је крајем јула уживао у љепотама Боке и Будве. Боравио је у хотелу "Forca mare" (са десет соба и пет звјездица) у Котору, уживао у "Порто Монтенегру", а стигао је и до Будве и ресторана "Парма", гдје је пробао црногорско-приморске специјалитете.

Одмор у Црној Гори требало би да проведу и Габријел Батистута и Франческо Тоти.

Егзотичне локације

Популарна пјевачица Бритни Спирс са синовима Шоном Престоном и Џејденом Џејмсом, те дечком Џејсоном Тревицком уживала је у јулу на Хавајима. На "Твитер" профилу пјевачица је редовно објављивала веселе породичне фотографије, а када нису уживали на плажи, Бритни и момци боравили су у хотелу са пет звјездица.

Пјевачица је на одмору изгледала сретније и здравије него икада, а на одмор је отишла након што је мјесецима радила као члана жирија у X Factoru.

За Хаваје су се одлучили и глумац Леонардо Дикаприо који је уживао са својом дјевојком Ерин Хатертон, као и трудна звијезда "Трансформерса" Меган Фокс и њен супруг Брајан Остин Грин.

Једна од најпознатијих свјетских манекенки Миранда Кер и њен супруг, холивудски глумац Орландо Блум са синчићем Флином изабрали су љетовалиште Бора Бора.

Славна пјевачица и глумица Џенифер Лопез ове године за одмарање одабрала Рио де Жанеиро. На одмор је повела своју дјецу, близанце Макса и Ему, као и момка Каспера Смарта, са којима је уживала на плажи.

Глумица Хајден Пантиере одлучила се за Мексико, док је њена колегиница Џесика Бил посјету свом вјеренику Џастину Тимберлејку у Порторику, искористила за одмор и уживање.

Обаме

Амерички предсједник Барак Обама и његова супруга Мишел овог љета, због предсједничке кампање, не иду на одмор.

Супружници Обама овога љета су први пут одвојени од кћерки Малије и Саше, које су у кампу.

Обаме су претходних година љетовали на Хавајима у Мексичком заливу.

САД

Поједине звијезде одлучиле су да свој одмор проведу у Америци. Тако је фудбалер Дејвид Бекам одмор провео у Калифорнији, а папараци су га усликали у проводу у Дизниленду гдје је повео сина Бруклина и кћеркицу Харпер Севен.

Популарна британска пјевачица Кети Пери у јулу је љетовала са породицом и пријатељима у Мајамију.

Младе звијезде Мајли Сајрус и Лијам Хемсфорт одлучили су се за Лос Анђелес. Одмор су провели у шетњама и вожњи скејтборда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана