Знате ли по чему је данашњи датум посебан?

ГС
Foto: Илустрација

Данашњи датум је посебан по цифрама које га чине, а представља математичку ријеткост и неће се поновити у нашем животу. Истовремено датум је палиндром и амбиграм, што значи да се исто чита уназад и унапријед, као и наопачке.

Палиндром се, према Оксфордском рјечнику, дефинише као "ријеч, фраза или секвенца која се чита уназад као унапријед." Док је амбиграм, с друге стране, калиграфски дизајн који изгледа исто када се гледа наопачке.

Поред занимљиве комбинације бројева, прича о овом јединственом датуму се овдје не завршава. Још једна чињеница која је заинтригирала кориснике друштвених мрежа, посебно кориснике Твитера, јесте да датум пада у уторак, који је други дан у седмици.

У нумерологији број 2 носи посебно значење и повезује се с појачаном интуицијом и осјетљивошћу, као и снагом и моћи која долази из повезаности и сарадње.

Дакле, датум који се састоји од шест двојки, зависно о томе како га напишете, вриједи означити у свом календару.

Заправо, рекордан број парова у Сингапуру је због значења датума већ искористио прилику да одржи своје вјенчање 22. фебруара 2022., што га је учинило и романтичном приликом.

Број 22 је чак значајнији од једноцифреног броја 2, јер се сматра "главним бројем" у нумерологији, а овај посебан датум не садржи једну, већ се цифра 22 понавља тако да је духовна енергија посебно наглашена.

Анализирајући ситуацију на небу, астролози истичу да на овај датум долази до Плутоновог повратка, који се иначе повезује с трансформацијом и моћи, а кроз историју су овакве транзиције биле обиљежене значајним промјенама, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана