Жена покшала продати кости слона у популарном шоуу, тврди да су из БиХ (ВИДЕО)

ГС
Жена покшала продати кости слона у популарном шоуу, тврди да су из БиХ (ВИДЕО)

У недавној епизоди познатог америчког šоуа Залагаоница појавила се жена која је покуšала продати кости слона за које тврди да су из Босне и Херцеговине.

"Немој ми рећи. То су скамењени остаци једнорога", наšалио се власник Рик Харисон, на šта му је жена одговорила: "Гледаš у кости слона из БиХ."

"Моја породица их има много година. Након многих генерација, ја сам их добила", објаснила је, а Рик се уозбиљио и рекао како зна да су до прије три или четири хиљаде година постојале многе врсте слонова šиром Европе, преноси Индеx.хр.

"Има смисла да су кости из БиХ јер су ондје милионима година живјеле различите врсте слонова", рекао је он па додао: "Очито, овдје имамо зубе, кљову и фосилизоване кости".

Жена је за њих тражила петхиљада долара, на šто је Рик одговорио: "Немам појма је ли то добра цијена или не. Ово би могло бити старо хиљадама или милионима година или је лажно. Не знам, али, с друге стране, мој пријатељ Андре зна колико ове ствари коšтају. Он се бави тиме. Идем га пронаћи, овдје је негдје. Брзо ћу се вратити."

Његов пријатељ потврдио је аутентичност и кости слона сада се продају у славној залагаоници по цијени од 4804.95 евра. Међутим у опису није наведено да су из БиХ, већ да је ријеч о претку слона који поиече из миоцена, геолоšког раздобља које је трајало од око 23.03 до 5.332 милиона година прије Христа, а живио је на подручју Африке, Европе и Азије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана