Зашто неки људи стављају лук у чарапе

ГС
Зашто неки људи стављају лук у чарапе

Излијечити прехладу луком, а да га не поједете? Немогуће! Ипак, чини се како је блогерка Џенифер Томпсон у томе успјела.

Наиме, она је испробала трик с луком како би провјерила његов утицај на организам без једења, а за "Хелти Блис" је испричала своје искуство, али и искуство дечка који је с њом учествовао у експерименту.

"Не можете ништа изгубити ако пожелите да провјерите овај метод", рекла је и открила како јој је спавање с луком у чарапи помогао да се ријеши 90 одсто симптома алергије.

Она је навече прије одласка у кревет навукла вунене чарапе у које претходно ставила лук и тако заспала.

"Осјетила сам врућину у глави, а десет минута касније очи су ми почеле сузити као да припремам ручак. Мој дечко каже да је осјетио мирис лука у устима. Све су то показатељи да се заиста нешто догађа у организму, као и да су се различити састојци из лука апсорбовали у организам", рекла је Томпсон.

Поступак је поновила још једном. Ако ставите лук на стопала ублажићете симптоме прехладе, вируса и грознице, а оно што је посебно занимљиво јесте да ће лук уклонити неугодне мирисе и прочистити крв.

Како тврди, симптоми алергије нису се вратили.

Лук је богат супстанцама које садрже сумпор, а то помаже да се тијело ослободи токсина, тешких метала, посебно из јетре.

Такође, садржи јаке антиоксидансе који дјелују на холестерол, спречавају крвне угрушке, смањују симптоме астме, хроничног бронхитиса, помаже у борби против дијабетеса, атеросклерозе и инфекција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана