Засађена нова стабла липе у Булевару Николе Тесле у Београду

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Нових 12 стабала липе данас је засађено у Булевару Николе Тесле на Новом Београду, након што су, за сада, непознати починиоци протеклог викенда уништили стабла која су се годинама налазила на том мјесту.

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић, који је присуствовао садњи нових стабала, захвалио је ЈКП "Зеленило Београд", које је, каже, одмах реаговало.

"Нажалост имамо суграђане који не воде рачуна о томе да се град уређује, али не могу они толико да поломе колико ми можемо да посадимо", рекао је Весић новинарима.

Он је истакао да је план да се до 2030. године у Београду засади милион стабала и да престоница постане још зеленији град.

"Од 2012. до данас имамо за један одсто више зелених површина него што је то било пре десет година", навео је Весић.

Захвалио је Зеленилу Београд на брзој реакцији и истакао да су нова стабла сада заштићена.

"Надам се да више никоме неће пасти на памет да их уништи. Тражили смо снимке са камера и надам се да ћемо их добити и утврдити ко су ти хулигани", нагласио је Весић и додао да ће се наставити борба за бољи и уређенији Београд.

Директор Зеленила Слободан Станојевић рекао је да је дрворед у Булевару Николе Тесле уништен у ноћи суботе на недјељу.

"Велика је то штета за Београд. Заменили смо са квалитетним стаблима липе, то су десетогодишња стабла, која сигурно неће моћи да униште", рекао је Станојевић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана