Заблистајте у црвеном и уз шљокице

Ц. Мркоњић, Д. Стоканић
Заблистајте у црвеном и уз шљокице

Још само неколико дана нас дијели од прославе надолазеће 2014. године. Као и сваке године главна тема ових дана је "гдје и с ким славити", те незаобилазно "шта обући и како се нашминкати".

Бутици су већ увелико изложили хаљине разних боја и дужина, шљокичасте, сјајне, пернате и сличне одјевне предмете, модне додатке и ципеле, а празнична еуфорија око прославе најлуђе ноћи у години осјети се у сваком кутку града.

Модни стручњаци савјетују дјевојке, да ако се одлуче за малу црну хаљину, треба да је употпуне креативним детаљима и јачом шминком, а мушкарцима да не иду у крајности.

Свечанији стајлинг за дочек Нове године

Свјетски трендови намећу нека нова правила за облачење у најлуђој ноћи. Ред је Нову дочекати са мало сјаја, шљокица и "свечанијег стајлинга". Док дјевојке знају претјерати, момци су углавном опуштени и неоптерећени.

Познати млади бањалучки дизајнер Марко Фехер Поткозарац за читаоце "Гласа Српске" савјетује какав новогодишњи стајлинг изабрати. За љепшу половину, Марко топло препоручује мале црне хаљине употпуњене несвакидашњим детаљима.

- Настојте да избјегнете све стандардне новогодишње комбинације. Мала црна хаљина је нешто што увијек пролази, али дајте себи одважности. Новогодишња ноћ није погодно вријеме за сигурне и стандардне комбинације. Употпуните изглед великим шеширима, необичним брошем, торбом, или интересантним појасом - предложио је Поткозарац.

Он каже да вулгарне и кичасте одјевне комбинације не значе нужно и добар провод.

- Ако сте љубитељ кратких сукања и дубоких деколтеа, покушајте да их не упарите у истој комбинацији. Идите са опцијом или деколте, или кратка сукња. С друге стране, шљокице, нитне, ланци увијек су пожељни - додао је овај млади модни дизајнер.

У случају да се младе даме одлуче за хаљину, оне једноставније употпуните ефектним детаљима, а оне кичасте настојте да ублажите шминком и фризуром, или их просто немојте обући.

- Експериментисање са бојама и узорцима је дозвољено и пожељно, али неон боје искључите из оптицаја - нагласио је Поткозарац.

Када је у питању јачи пол, овај дизајнер истиче да градски бутици и не нуде некакав шаролик избор за мушкарце када се ради о свакодневном животу, па тако и о новогодишњој ноћи.

- Све се своди углавном на сигурно, испробано, устаљено и виђено. Ствари које никако не треба да имамо на себи за ту ноћ јесу оне које купимо у бутицима спортске опреме, али постоји вид спортске елеганције. Комбинујте панталоне и сако, те умјесто кошуље обуците мајицу. Тако сте аутоматски у спортском духу, елегантни, опуштени, лежерни и нећете изгледати "превише пословно" - посавјетовао је Поткозарац.

Додао је да, ако се одлучите за одијело, поиграјте се са комбинацијом боја сакоа, кошуље и кравате, а ако сте мало одважнији, кравату замијените неким брошем, или тим брошем уљепшајте сако.

- Бијеле ципеле заборавите у било којој комбинацији, ципеле на шпиц, ако већ нисте - избаците одмах, без обзира на боју. Ако се ваш стил сврстава у алтернативни стил облачења, без обзира на то да ли сте мушко или женско, онда за вас нема правила, јер је ту ријеч о израженој индивидуалности, само будите своји - рекао је за наш лист овај млади, али веома успјешни креатор, који полако осваја свјетску модну сцену.

Шминка за годину на измаку

Уколико нисте сигурни за какву шминку да се одлучите у новогодишњој вечери професионални шминкери издвајају неколико савјета за наше читаоце.

- Шљокице су готово неизоставан дио сваког заиграног новогодишњег мејкапа, јер је то идеална прилика да свом свакодневном изгледу додате мало сјаја, гламура и драматичности - препоручују шминкери.

Савјет је да при наношењу шљокица постоји само једно правило, а то је да се ограничите на максимално два подручја која желите да истакнете.

- Сјајне усне и мало хајлајтера на образима, гламурозно шљокичасто сјенило и дискретне сјајне честице у коси или драматичне вјештачке трепавице с кристалима у комбинацији с мат ружем, детаљи су којима сигурно нећете омашити - савјетују шминкери.

Накит и торбе

У моди су шљокице, бисери, ресе и све боје, па вам накит и торбе неће бити тешко ускладити са одјевном комбинацијом, ако се будете водили изреком "мање је више".

Модни дизајнер Маја Бирманчевић подсјећа да су велике огрлице још у моди, као нитне и мале торбе.

- Масивне огрлице су сјајна комбинација уз једноставне хаљине, а нитне можете носити на минђушама или прстењу. Када су торбе у питању још су актуелне "писмо" торбе и друге варијанте малих, практичних торби које је лако наћи у продаји, а пожељне су на свим врстама прослава - казала је Бирманчевићева.

Ова успјешна млада дизајнерка, иза које је неколико модних колекција које су одушевиле модне стручњаке код нас и у региону, препоручила је да останете јединствени и имате на уму да у новогодишњој комбинацији треба провести цијелу ноћ на плесном подијуму.

Какав маникир изабрати за најлуђу ноћ

Да би сте се на дочеку појавили у пуном сјају, немојте заборавити уложити мало труда и у сређивање ноктију. Стручњаци истичу да је првенствено важно имати његоване руке и здраве нокте, па онда размишљати о даљем уређивању.

- Важно је побринути се да немате заноктице, испуцалу кожу руку или испуцале нокте. Препоручујем да се за дочек води рачуна да изглед ноктију буде што природнији. Гломазне, 3Д детаље избјегавајте у широком луку, јер они никако нису прикладни за прославе - савјетују стручњаци.

Није пожељно ни превише шљокица, јер новогодишња шминка обично подразумијева мало шљокица на очима, образима или уснама.

Кратки нокти су увијек модерни и одлично изгледају уз јарке боје, а препорука су све нијансе црвене боје. Ако имате дуге нокте, обавезно их лијепо обликујте, четвртаст или шпицаст облик је у тренду, али ће лијепо изгледати и ако их само благо заоблите.

Дјевојкама које се за прославу Нове године одлуче за једноставне хаљине, ципеле и торбе без упадљивог накита, дозвољено је мало поигравања са украшавањем ноктију.

И на крају, не заборавите да понесете са собом осмијех, весеље и добро расположење.

Црвена боја

За Нову годину је обавезно имати нешто црвено. Без обзира на то да ли сте сујевјерни или не, размислите да ова боја буде ваш избор за новогодишњу ноћ. Црвена оставља увијек моћан утисак, а можете је носити било какав дочек да планирате. Може то бити само црвени доњи веш, важно је једино да те вечери имате нешто црвено, јер не заборавите то ће вам донијети срећу у љубави сљедеће године.

Новогодишње фризуре

Поред свечаних хаљина, ципела и шминке свака дама жели јединствену и заносну фризуру за прославу Нове године. Фризери за ову свечану прилику препоручују полусвечане и једноставне фризуре, а превише свечане фризуре, популарне "мокре локне" или строге пунђе одавно нису актуелне.

- Посљедњих година је модерна равна, испеглана коса, евентуално са извијеним шишкама или благе, крупне локне на крајевима косе. Ако нека дјевојка жели практично подигнуту косу, опуштене пунђице, које су добродошле и у дневним варијантама, препорука су уз неки интересантан детаљ - препоручују фризери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана