У поклоњеној одјећи пронађен новац, власник га донирао народу Турске и Сирије

ГС
У поклоњеној одјећи пронађен новац, власник га донирао народу Турске и Сирије

НОВИ ПАЗАР - Волонтерка из Новог Пазара, Сајма Захировић (17) приликом паковања прикупљене помоћи за становништво Турске и Сирије, међу донираним стварима пронашла је 420 евра и 1.350 динара (11 евра) које је власник, након што је обавијештен, даровао народу погођеном разорним земљотресом.

Захировићева, која волонтира у Хуманитарној организацији „Отворена рука“, је одмах позвала руководиоца ове организације и предала му новац, јавља Анадолија. Захировићева данима волонтира у Прихватном центру за помоћ Турској и Сирији у Новом Пазару. Кроз њене руке прошло је на стотине пакета хуманитарне помоћи. Сваки комад обуће и одјеће се пресложи прије него што га други волонтери спакују. Током тог посла, она је у јакнама и прслуцима пронашла новац, у еврима и динарима.

С обзиром на то да се у овом Прихватном центру сви донирани пакети региструју, организатори хуманитарне акције су одмах утврдили ко је власник поклоњене одјеће у којој је био новац.

- Надлежни су одмах утврдили чији је новац, јер су знали ко је донирао тај пакет. Позвали су донатора, који се веома изненадио. Он није желио да узме новац већ га је донирао народу Турске и Сирије - каже Сајма Захировић.

Она додаје да није учинила ништа спектакуларно и да је само жељела да поступи у складу са оним што је вјера научила.

- Учинила сам само оно што ме је породица научила, оно на шта ме вјера обавезује. Баш ми је драго због овог догађаја - рекла је Сајма.

Власник ове донације није желио да буде објављено његово име. Он је рекао да је на тај новац, који је био у јакни и прслуку, заборавио и да није желио да га узме када су га позвали из "Отворене руке".

Сајма је један од 150 волонтера у Прихватном центру за помоћ Турској и Сирији у Новом Пазару. Они од ујутро, па до касно увече сваког дана прикупљају, слажу, пакују и утоварају хуманитарне пакете. Сајмин стриц, новопазарски привредник Енес Захировић, већ недјељу дана борави у Турској гдје својим камионом бесплатно транспортује хуманитарну помоћ за угрожена подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана