Видовњаци предвиђају мрачну 2010.

Марина Чигоја
Видовњаци предвиђају мрачну 2010.

Трећи свјетски рат почеће 2010. године. Рат ће почети у новембру 2010. и завршиће се у октобру 2014. године. Почеће као обичан рат, затим ће бити употријебљено прво атомско, а потом и хемијско оружје, предвидјела је бугарска бидовњакиња Ванга за годину која нас чека.

Све док се нека од предвиђања не почну остваривати, видовњаци и њихова предвиђања углавном изазивају подсмијех и скепсу. Мало људи вјерује у такве ствари.

Баба Ванга

Ипак, кад је бугарска видовњакиња и исцјелитељка Ванга (Вангелиа Гусхтерова) говорила, људи су пажљиво слушали. Ванга је постала позната по предвиђањима свјетских катастрофа која су се остварила.

На примјер, предвидјела је 11. септембар и напад на Свјетски трговински центар (WTC), када је рекла да ће "америчка браћа пасти под нападом челичне птице". Такође је предвидјела почетак Другог свјетског рата, распад СССР-а, смрт принцезе Дајане, па чак и потонуће руске нуклеарне подморнице Курск.

Стручњаци кажу да је позната видовњакиња предвидјела и догађаје повезане са оружаним сукобом у Јужној Осетији. Ванга је рекла како ће трећи свјетски рат започети послије покушаја атентата на предсједнике четири државе и послије сукоба у Индонезији, а за његов почетак назначила је управо 2010. годину.

Нострадамусова предвиђања

По великом пророку Нострадамусу, 2010. година биће обиљежена смакнућем арапског принца. Глад и заразне болести непрекидно притискају поражену арапску царевину. Поражене војске и народ у овој земљи живе у биједи. Некадашњи моћни арапски принц не посједује ниједно чврсто упориште у својој власти. Чак и његови најближи сарадници окрећу главу од њега. Принц ће покушати да побјегне авионом, али му то неће поћи за руком. Цијела мисија његовог смакнућа остаће обавијена велом тајни. Смрт владара неће бити званично објављена, а на сцену ће ступити многи дојучерашњи поданици жељни власти. Притиснути болешћу и глађу, потражиће помоћ од Европе која ће им услишити молбе и пружити помоћ напаћеном арапском народу. У току ове године појавиће се и нека нова болест у свијету за коју љекари дуго неће пронаћи лијек.

Година 2011, према Нострадамусу, доноси слабљење моћи и утицаја цркве у свијету. Од овог периода, сваке сљедеће године утицај цркве на збивања у цијелом свијету биће све слабији.

Клеопатрина предвиђања за Србију у 2010. години

Балканска пророчица Клеопатра упозорава да ће сљедећа, 2010. година, за Србију бити катастрофална у сваком погледу! Србији предстоје више него тешки дани, препуни глади, биједе, незапослености, политичких скандала и хапшења, али и терористичких напада!

- У Србији је прави колапс, а оно најгоре нам тек предстоји. Народ ће се тући за кору хљеба, долази немаштина каква од њемачке окупације није забиљежена на овим просторима - каже Клеопатра.

Мистична 2012. година - пропало пророчанство или промјена?

Пророчанстава која говоре о смаку свијета до данас је било много. Посљедње такво предвиђање било је везано за 2000. годину. Како се те године ништа посебно није догодило, 2012. година је идућа коју сматрају својеврсном прекретницом. Сценарио о крају свијета и попратној паници понавља се кроз историју? Крај свијета је тако близу, судећи према предвиђањима Маја. Истовремено, бизнис темељен на апокалиптичним претпоставкама везаним за 2012. годину расте из дана у дан. У понуди су опрема за преживљавање, затим едукативни документарци, око 200 књига, а о Интернету и да не причамо - прије би дошао крај свијета него што бисте ви успјели да прегледате све резултате претраге везане за 21. децембар 2012.

Некима је то спрдачина, другима сурова реалност. Неки људи заиста осјећају страх од смака свијета, а појава филма "2012." у биоскопима широм свијета још више је допринијела његовом усидрењу у људским умовима. Тако нису ријетки случајеви појаве самоубилачких мисли због страха од смака свијета. Двије жене су планирале да убију своју дјецу, а затим и себе како не би морале да пате током смака свијета. Сличне идеје имало је и неколико тинејџера који су узели је у обзир опцију одузимања властитог живота због страха који изазива крај свијета. Данас, кад је Интернет доступан свима, претпоставке о смаку свијета добијају све више поклоника и шире се свијетом као пошаст. Са њима и паника.

Готово сва пророчанства за 2009. се нису остварила

С друге стране, друштво њемачких видовњака признало је да су сва пророчанства његових чланова за 2009. била погрешна. Обама је још жив, терориста по њемачким градовима није било. Друштво за истраживање паранормалних појава јавило је да од 140 прогноза за 2009. ниједна није била тачна.

Русија ће поново бити највећа сила?!

Чувена бугарска пророчица баба Ванга предвидјела је да ће 2004. године почети драстично погоршавање еколошке ситуације на нашој планети. За 2018. она је прорекла да ће престати експлоатација нафте. Те године би требало да крене први воз на "жицама од сунца". У међувремену, биће откривен живот у космосу и биће одгонетнута тајна настанка и живота на Земљи. Ванга је "видјела" да ће Русија постати "господар свијета".

Сва Вангина пророчанства       

2010 - Почетак трећег свјетског рата. Рат ће почети у новембру 2010. и завршиће се октобра 2014. године. Почеће као обичан рат, затим ће бити употријебљено прво атомско, а затим и
хемијско оружје.

2011 - Као резултат радиоактивних падавина, на сјеверној полулопти не остаје ни животиња ни биљака. Затим муслимани почињу хемијски рат против преосталих Европљана.

2014 - Већина људи патиће од чирева, рака коже и других кожних болести (као посљедица хемијског рата).

2016 - Европа је скоро без људи.

2018 - Кина постаје нова свјетска сила.

2028 - Глад постепено добија на снази. Космички брод са људском посадом полијеће ка Венери.

2033 - Поларни лед се топи. Ниво океана расте.

2046 - Сви људски органи могу да се узгајају. Замјена органа постаје један од најбољих метода лијечења.

2066 - За вријеме напада на муслимански Рим, СAД користе нови облик оружја - климатско. Нагло захлађење.

2076 - Бескласно друштво (комунизам).

2088 - Нова болест - старење за неколико секунди.

2097 - Брзо старење побијеђено.

2100 - Вјештачко сунце освјетљава тамну страну Земље.

2111 - Људи постају киборзи (живи роботи).

2164 - Животиње се претварају у полуљуде.

2170 - Велика суша.

2183 - Колонија на Марсу постаје нуклеарна сила и захтијева независност од Земље.

2201 - На Сунцу се гасе термонуклеарни процеси. Постаје хладније.
2256 - Космички брод доноси на Земљу нову страшну болест.
2273 - Потпуно мијешање жуте, бијеле и црне расе. Појављивање нових раса људи.

2288 - Путовање кроз вријеме. Нови контакти са ванземаљцима.
2296 - Моћне експлозије на Сунцу. Мијења се сила гравитације.
2304 - Откриће тајне Мјесеца.

2341 - Нешто страшно се приближава Земљи из свемира.
2354 - Квар на једном од вјештачких сунаца доводи до суше.
2371 - Велика глад.

2378 - Нова брзо растућа раса људи.

2480 - Судар два вјештачка сунца. Земља у полумраку.
3005 - Рат на Марсу. Нарушавају се трајекторије планета.
3010 - Комета разара Мјесец. Око Земље се ствара појас камења и пепела.

3797 - Као посљедица облака око Земље, на њој изумире живот. Људи успијевају да се преселе у нове звјездане системе.
3805. - Почиње рат између људи због ресурса у којем гине више од половине становништва. Рат траје до 3815. године.
3854. - Развој цивилизације престаје, људи живе у чопорима као звијери.
3871. - Јавља се нови пророк који подучава људе о моралу и вјери. Поново почиње развој науке и цивилизације.
4304. - Откривен универзални лијек против свих болести.
4509. - Човјечанство се развија до те мјере да може комуницирати са Богом.
4599. - Људи постају бесмртни.

4674. - Људски развој доживљава свој врхунац, број људи који живе на различитим планетама прелази бројку од 340 милијарди.

5079. - Крај свијета.

1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана