У Нишу отворен Сајам погребне опреме, а торта је дефинитивно најбољи детаљ

Танјуг
У Нишу отворен Сајам погребне опреме, а торта је дефинитивно најбољи детаљ

Више од 20 излагача, углавном са југа Србије, представили су све што је потребно за достојанствен испраћај покојника - сандуке, покрове, вијенце, свијеће, крстаче, погребна возила и мини хладњаче.

Организатор сајма Братислав Бојковић је рекао да је сајам у Нишу организован по угледу на сајмове у Новом Саду, Болоњи и бројним градовима у Њемачкој.


"Реч је о веома озбиљној индустрији, али је било веома тешко организовати сајам јер се ради о људима који су навикли да раде, али не и да промовишу своје производе", нагласио је Бојковић за Бету.

Он је истакао да произвођјачи погребне опреме на југу Србије запошљавају више стотине радника, а још толико радника ради у кооперантским фирмама.

Према његовим ријечима, развојем тог сектора привреде утиче се на развој дрвне и текстилне индустрије и производње боја и лакова.

"Сајам погребне и пратеће опреме треба да привуче пре свега трговце овом опремом, али свакако и градјани могу да виде или набаве оно што им је потребно", казао је Бојковић.

Скоро свим излагачима на Нишком сајмишту то је прво учешће на једној сајамској манифестацији, мада већина њих се израдом погребне опреме бави десетак или 20 година.
Највеће интересовање посјетилаца на отварању сајма било је за мртвачке сандуке чија је цијена од 40 до 280 евра, колико кошта најскупљи модел чији је назив "Американац".

Сајам погребне и пратеће опреме биће отворен до недјеље, 17. априла, а улаз је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана