У Јагодину стигла дотјерана воштана фигура Новака Ђоковића

Taњуг
У Јагодину стигла дотјерана воштана фигура Новака Ђоковића

У Музеју воштаних фигура у Јагодини данас је постављена репарирана воштана фигура најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

Челник Јагодине Драган Марковић Палма годинама уназад хвали се, између осталог, и Музејом воштаних фигура. Поједине фигуре, међутим, изазивале су много коментара на друштвеним мрежама, многи су се смијали и гледали са подсмијехом на ликове Владе Дивца, Александра Ђорђевића, патријарха Павла, па и Новака Ђоковића.

Фигура Новака Ђоковића била је на репарацији и допремљена је у Музеј.

"Морам да признам да смо имали тежак задатак, јер Новак Ђоковић није лак за моделовање и за вајање. Ђоковић има специфичну физиономију и овај захтеван рад је трајао неколико месеци", изјавио је директор Уметничког студија "Artexcenter" са сjедиштем у Руми, вајар Бранислав Црвенковић.

"Наш уметнички тим користи најсавременије светске материјале за израду фигура и тиме подижемо стандард везан за изложбене активности. Новак Ђоковић је 6. фигура коју смо направили за Музеј воштаних фигура у Јагодини. Сарадња са Градом Јагодина је одлична", додао је Црвенковић.

Директорка Туристичке организације Јагодине Валентина Ђорђевић рекла је да ће и остали експонати бити репарирани.

"Добро је познато да воштане фигуре захтевају одређену микро климу у простору у коме се налазе. Због експанзије у броју посетилаца и због порозности материјала од кога су израђени сами експонати, радимо репарацију одређеног броја фигура и њихове опреме. Због великог интересовања прва фигура која је репарирана је фигура Новака Ђоковића. Поред тога замењена су и осветлења која прате сваку нашу фигуру", изјавила је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана