Три пута јефтиније од Хрватске: Све више људи се одлучује за љетовање на овом мјесту

ГС
Три пута јефтиније од Хрватске: Све више људи се одлучује за љетовање на овом мјесту

Овогодишње цијене љетних аранжмана у региону драстично се разликују, тако да оно што у Бугарској кошта око 300 евра, у Црној Гори је дупло скупље, док је у Хрватској чак три пута већа цијена за исти аранжман.

Туристи из Србије као своју љетну дестинацију углавном бирају Грчку, Црну Гору и Египат, међутим, ове године забиљежен је пораст интересовања за љетовањем у Бугарској.

"Бугарска је годину уназад једна од дестинација која има изузетно добар однос цијене и квалитета, и то се препознаје на нашем тржишту. Ми имамо један велики број путника, прије свега из источне, југоисточне Србије, који тамо љетују", изјавио је Александар Сеничић за ТВ Прва и додао да је са завршетком ауто-пута до Димитровграда све добро повезано и знатно олакшано за путовање.

Многи туристи као ману љетовања у Бугарској наводе Црно море, које није идеално за купање као што је то Егеј или Јадран, међутим, квалитет смјештајних капацитета и услуга на неки начин надокнађују тај недостатак, и наравно - цијене.

Једна од главних тема последњих дана српских туриста свакако су цијене у Грчкој, Хрватској и Црној Гори, и вечита недоумица, "која од ових дестинација је најјефтинија"?

"Хрватска је апсолутно најскупља, кад говоримо и о хотелском и о приватном смјештају, ту нема никакве дилеме. Грчка и Црна Гора се негдје прате, да тако кажемо, кад је ријеч о нашем тржишту. Апартмански смјештај је на сличном нивоу", рекао је Сеничић.

Ове године љетни аранжмани су знатно скупљи него претходних година, један од главних разлога јесте велика инфлација.

"У Грчкој је поскупљење негдје 10%, 12%, до 15%, када говоримо о апартманима, дакле то је негдје очекивано у односу на инфлацију, док у Хрватској имамо поскупљења које иду и преко 25%, дакле све зависи шта се посматра, али посматрамо сада исту категорију приватног смјештаја. Када је ријеч о хотелима, врло је слична ситуација", изјавио је Сеничић за ТВ Прва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана