Тончи Хуљић о забрани српских пјевача у Хрватској: То је глупост малих шерифа

Г.С.
Тончи Хуљић о забрани српских пјевача у Хрватској: То је глупост малих шерифа

Градоначелник Пуле, Филип Зоричић, забранио је наступе Ане Бекуте, Зоране Мићановић, Душка Кулиша и Драгана Којића Кебе у овом граду.

Поред Пуле, српски пјевачи су имали заказане концерте у Осјеку, али је градоначелник тог града, Иван Радић, такође отказао концерте.

Овим поводом огласио се Тончи Хуљић који је градоначелнике назвао "шерифима".

– Толики носенс.То су неки шерифи који се ту нешто питају кренули да спроводе. Прво градоначелник Пуле па је од њега видио и градоначелник Осијека. Видјела жаба гдје се коњ поткива па и она подигла ногу. Јуче је Милица Павловић направила сјајан концерт у Осијеку. Ништа око чега бисмо требали да се бринемо. Свако добро – рекао је Тончи.

Хрватска није за "цајке"? Eво како је Арена Загреб изгледала прије двије седмице

Подсјетимо, на поменутом концерту требало је да учествују Ана Бекута, Драган Којић Кеба, Душко Кулиш и Зорана Мићановић, а као образоложење градоначелник је навео, да "жели да сачува идентитет грађанске, европске и медитеранске Пуле".

– Иако је цијели тим Хиљадарке био јако ентузијастичан за овај концерт, нисмо могли да промијеннимо одлуку градоначелника Пуле, господина Филипа Зоричића, који је одлучио да у јавним просторима неће бити турбо фолк музике – рекли су из организације.

– Одазив на концерт био је феноменалан те први пут видимо да је оволики број људи заинтеросован. До концерта је било више од мјесец дана а већ је распродано 85 посто улазница. Очигледно је да су људи из Пуле и околине били јако заинтересовани за овај концерт – саопштили су организатори и додали да ће концерт бити премјештен у Осијек.

Такође је наведено да сви који су купили улазнице, могу добити повратак новца, или да их искористе на концерту у Осијеку.

Градоначелик је остао досљедан свом ставу, те је истакао да се у јавном простору града Пуле и у објектима којима управља Град концерти овакве врсте неће одржавати, као и да, како је рекао, сматра, да ова врста музике не припада поднебљу, духу и менталитету града.

Тврди да је да то једини и искључиви разлог због којег је донио овакву одлуку, преноси Блиц.

– Пула је тренутно европски хотспот за концерте. Љето у Арени доноси извођаче највишег свјетског ранга као што су Роби Вилијамс, Имеџин Драгонс, Ерос Рамацоти, Флоренс анд Машин… Колико то значи за Пулу као дестинацију, сувишно је рећи – рекао је Зорчић који сматра да град Пула има право да буде селективан у одлучивању који извођачи ће наступити у овом граду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана