Тежак животни пут резервних насљедника

Агенције
Тежак животни пут резервних насљедника

Лондон - Тек рођеној британској принцези Шарлоти Елизабети Дајани предвиђају тежак животни пут, као и њеним претходницима који су рођени као резервни насљедници на британском престолу.

 

Принц Хари, резервни насљедник у односу на принца Вилијама, остварио је успјешну војну каријеру и служио у Авганистану, често је пунио британске таблоиде и познат је по томе што је фотографисан го у Лас Вегасу. На основу његове, може се процијенити и каква судбина очекује новорођену принцезу Шарлот Елизабет Дајану.

Рођени у богатству са привилегијама, они одрастају у палатама, иду у елитне школе, друже се са звијездама и живе луксузно. То можда звучи идилично, али живот резервних насљедника трона није увијек лак, пише Си-Ен-Ен.

Док се њихова старија браћа или сестре подижу уз сазнање да им је живот намијењен дужности и обавезама, улога млађих чланова краљевске породице није оштро дефинисана.

Због тога су они често подијељени између дужности и опуштеног живота. Како каже Викторија Арбитер, која се бавила проучавањем краљевских породица, резервни насљедници британске круне, без обзира на своје предности, пред собом имају тежак пут.

- Током хиљаду година ове монархије улога резервних насљедника британске круне била је компликована. Неки су покренули револуцију, док су други укаљали породично име - рекла је она. Додала је да се принцеза Дајана трудила да се Хари не осјећа изопштено као друго дијете, као насљедник у случају да се нешто деси његовом брату.

Када је ријеч о принцу Ендрјуу, резервном насљеднику принца Чарлса, он је познат као плејбој, који је заводио младе жене, због чега је зарадио надимак Похотни Енди.

- Монарсима никад није довољно једно дијете. Кроз цијелу историју се потврђује да је најсигурнији начин за очување трона велики број дјеце - каже историчар Кејт Вилијамс.

Као што су историчари утврдили, британска монархија је непредвидива.

- У двије од посљедње три генерације другорођено дијете је успјело у животу и без круне. Зато никад не треба потцјењивати резерву - каже Вилијамс. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана