Студент медицине бициклом обилази Европу, већ прешао 6.000 км

ГС
Foto: Илустрација

Студент медицине Сирил Вилбо (22), бициклом обилази Европу, а сада се зауставио у Кикинди, у Србији. Млади Француз из родног Гренобла бициклом је на пропутовање кренуо у октобру, преноси РТВ Кикинда.

"Путујем бициклом и циљ ми је да обиђем читаву Европу. Жеља ми је да видим што више земаља и градова. Студирам медицину и сада сам направио паузу која ми је била пријеко потребна. Студије су тешке и требао ми је одмор. Никада нисам сам путовао, а како ми је то одувијек била жеља, сада је испуњавам", наводи он.

У Србији је недјељу дана, посјетио је Доњи Милановац, Белу Цркву, Вршац, Кикинда му је посљедња станица прије одласка у Мађарску.

"Србија је лијепа земља и заволио сам је за ово кратко вријеме. Кикинда је лијеп град, нарочито ми се допада градски трг. Успио сам да видим и једну од најљепших улица на свијету. Стварно је прелијепа, имате утисак да сте у шуми, а не у граду", Сирилова су запажања о Кикинди.

Напомиње да се залаже за здраву животну средину и екологију, стога је на пут кренуо бициклом, а не неким другим превозним средством. Бицикл је, каже економично превозно средство, возиш га док имаш снаге у ногама и тијелу. До сада је прешао 6.000 километара, у просјеку дневно пређе око 80 километара, преноси Телеграф.

Из Кикинде одлази у Мађарску, а у плану су и Аустрија, Чешка, Пољска и скандинавске земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана