Шта обући за прославу Нове године

Милка Милуновић
Шта обући за прославу Нове године

Пред свако новогодишње славље многи се питају шта обући у најлуђој ноћи, а да то буде лијепо, удобно, занимљиво и да не одудара од друштва и мјеста гдје се слави дочек.

Многи Нову годину дочекују на улицама и трговима и у недоумици су шта да обуку у хладној зимској новогодишњој ноћи, а да то буде свечано. Шта треба да обуку они који Нову годину славе у отмјеним ресторанима, а шта они који ће стару годину испратити у неком кафићу или клубу?

Свјетски трендови намећу нека нова правила за облачење у најлуђој ноћи. Да би све пошло по добру, ред је Нову дочекати са мало сјаја, шљокица и "свечанијег стајлинга".

Модни стручњаци ове зиме нуде изузетно надахнут и свестран избор гардеробе која се може носити у свим приликама и комбиновати за посао, изласке, па и за најлуђу ноћ. Ове зиме носи се готово све и мода је прилагођена свим генерацијама и годишњим добима, па није проблем лијепо се обући за прославу.

Ипак, ниједна жена неће погријешити ако изабере неприкосновену и непревазиђену "малу црну хаљину". У било којој варијанти и свеједно ког кроја, мала црна хаљина са бијелим или шареним перлама или шљокицама, са салонкама и малом торбица је комбинација у којој можете да се појавите на прослави Нове године у ексклузивним хотелима са пет звјездица.

У истој тој хаљини допуњеној плетеном капом, шалом и штуцнама које су прави модни хит ове зиме можете и да будете добро обучени и за Нову годину на градском тргу.

Париз, Лондон, Њујорк, Београд.... Бања Лука. Свугдје се Нова година дочекује организовано на централним трговима. Славити Нову годину на оваквом мјесту представља обавезу да се са великом пажњом изабере гардероба за дочек. Жртвовати здравље за ту једну ноћ нико не жели, али исто тако нико не жели ни да на прославу дође у "скијашкој варијанти".

Кратке љетне хаљинице веома лијепо се могу укомбиновати са хеланкама и зимским хулахопкама атрактивних и динамичних боја и дезена. Модни детаљ који и те како прија здрављу је и памучна ролка која се веома лијепо комбинује са шареном љетном хаљиницом, као и дубоке чизме које су топле, удобне и дјелују свјетски.

Модни дизајнери нуде широку палету отворених кратких хаљина, струкираних или "балон" кроја, тако да могу да их носе пуније жене, као и изузетно витке даме које немају проблема са вишком килограма. Што је најважније, ове хаљинице могу да се носе у сва годишња доба, али у новогодишњој ноћи укомбиноване са екстравагантним ципелама, чарапама, накитом или посебном шљаштећом шминком, претварају се у ексклузивну тоалету каква се може видјети само на модним пистама.

Свечане новогодишње тоалете све више постају прошлост, јер ријетко која жена се добро осјећа у утегнутим дугим хаљинама налик на матурске или са косом укоченом огромним количинама лака за косу, гела и укосница.

Мода за мушкарце је много једноставнија у свим приликама, па и у најсвечанијим ситуацијама као што је прослава новогодишње ноћи.

Мушкарцима дизајнери препоручују децентну елеганцију, обиљежену ноншалантним стилом, са једноставним равним кројевима за јакне и сакое, као и кошуље са што дискретнијим шарама и дезенима.

Они који прате најновије модне трендове могу себи да приуште и одређену дозу екстраваганције као што је сако од сјајног сатена или сјајне панталоне, уз неки детаљ, на примјер шал или мараму око врата.

Довољно је да мушкарац изабере добре комаде одјеће и сложи их у тону, остало је ствар маште.

Мушкарци са беспријекорном линијом и лијепо грађени су у предности, па на прослови могу да се појаве и у најобичнијој црној мајици и лежерним панталонама од танког вуненог штофа.

За модерног мушкараца ова ноћ може да се претвори у  праву тегобу ако се обуче као да је пошао на пословни састанак, односно у класичном одијелу, са краватом и салонским ципелама.

Жени је, пак, најважније да хаљина коју носи не буде прекратка, да панталоне не буду преуске, а потпетице сувише високе да се Нова година не би претворила у ноћну мору са отеченим и уморним ногама и са неугодним осјећајем да се испод новогодишње хаљине види доњи веш. Ништа није горе него када уштогљена гардероба квари осјећај славља и опуштеног дружења са пријатељима.

Другим ријечима, код избора новогодишње гардеробе важно је да вам буде добно и да се осјећате неспутано.

Накит

Модни детаљи увијек су сигуран савезник за употпуњавање новогодишњег стила. Чак и најједноставнија једнобојна комбинација уз велики и лијеп комад накита изгледаће посебно. Овогодишње славље дозвољава екстравагантни накит, што бљештавији, али нека то буде само огрлица или само наушнице. Никако заједно, јер ствара утисак кича.

Торбице

Торбице би требале бити што мање, по могућности толике да у њих стане само најосновније - мобилни телефон, руж за усне и огледалце. Торбице нека буду са шљокицама, црне, сребрне, златне.

Шминка

Новогодишња шминка подразумијева јачу варијанту, односно више ружа на уснама, шљокице, подебљани алајнер на капцима, лажне трепавице, црвени лак на ноктима, шљокице по лицу и тијелу. Најважније је да шминка буде добро "фиксирана" на лицу и да се на размазује од славља и плеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана