Срца спортиста освајају пословне манекенке, пословне жене, али и обичне дјевојке

Д. Кечеч, С. Јокић
Срца спортиста освајају пословне манекенке, пословне жене, али и обичне дјевојке

Да је спортиста занимање које увијек са собом носи епитет најпожељнијег фрајера, потврдиле су многе пјевачице, манекенке, глумице, водитељке, али и "обичне" дјевојке, које се већ годинама утркују у освајању срца успјешних фудбалера, тенисера или кошаркаша.

Супруге и дјевојке врхунских спортиста обавезно су на мети медија, неријетко и жуте штампе, а прати се готово сваки њихов корак. Неке од њих на насловнице су стигле највише захваљујући својим јачим половинама, али има и оних које су једнако успјешне као и њихови  супрузи или младићи.

"Краљица" Викторија

Најпознатија супруга спортисте на свијету је Викторија Бекам, дугогодишња љубав славног фудбалера Дејвида. Дејвид и Викторија Бекам сигурно спадају у најпопуларније "спортско-естрадне" брачне парове, а подједнако су познати и успјешни. Њихова популарност досеже неслућене висине, а свакодневне догодовштине из њихових живота пуне жуту штампу.

А колико је "моћ" жена фудбалера порасла у данашње вријеме, најбоље показује податак да су британски медији Викторију прозвали "краљицом" Викторијом, јер је недавно била друга на листи најутицајнијих жена у Великој Британији, одмах испод краљице Елизабете.

Ипак, Викторија није само жена фудбалера, него и веома успјешна пјевачица, кантауторка, плесачица, глумица, пословна жена, модни креатор и писац. Осим што зарађује милионе буквално свиме чиме се бави, Викторија је и права "супермама" која има чак четворо дјеце. Викторија и Дејвид заједно су зарадили око 125 милиона британских фунти.

Успјешне манекенке

Дејвид Бекам није једини који има успјешну и славну  супругу. Тако је једна од најпознатијих свјетских манекенки Адријана Лима из Бразила, успјела да освоји срце српског кошаркаша Марка Јарића. Адријана је једнако успјешна (а можда и познатија) као и Марко.

Адријана је своју каријеру започела када је имала 15 година, када је побиједила на бразилском избору "Форд" модне агенције, а најпознатија је као један од анђела чувене компаније "Викторијас сикрет". Једна је од најплаћенијих манекенки на свијету, а 2009. године на Дан заљубљених удала се за Јарића. У новембру 2009. је родила кћерку Валентину, а она и Марко тренутно очекују друго дијете. Према писању појединих медија, брак им је у кризи, али они засад нису коментарисали такве информације.

Манекенка Ирина Шајк, дјевојка Кристијана Роналда, једна је од најсексепилнијих жена на планети и откако је започела везу са овим славним фудбалером на мети је свих новинара и папараца.

Атрактивна Рускиња врло самоувјерено позира у изазовној одјећи и за њом уздишу многи мушкарци широм свијета, а једна је од најплаћенијих манекенки на свијету.

Нолетова Јелена

Свјетски медији поред информација у вези са најбољим тенисером планете Новаком Ђоковићем настоје да открију што више података о његовој дугогодишњој дјевојци Јелени Ристић.

Јелена, како истичу медији, има све атрибуте за статус свјетске звијезде. Ипак, она је једна сасвим "обична" дјевојка из Београда, која је славног тенисер упознала преко заједничких пријатеља.

Медији су успјели само да сазнају да је дипломирала на Универзитету Бокони у Милану и да са Новаком живи у Монте Карлу, гдје је уписала завршне мастер студије и припремила докторску дисертацију из области економије. Радила је у једној познатој свјетској нафтној компанији.

За разлику од бројних супруга и дјевојака свјетски познатих спортиста, Јелена не воли да се експонира у јавности, није склона трачевима  и не даје интервјуе.

Мирка Вавринец

Мирослава Мирка Вавринец-Федерер без икакве је сумње најпознатија и медијима најзанимљивија супруга тенисера. Мирка и Роџер вјенчали су се 2009. године, послије девет година везе током које су били нераздвојни, а важе за један од најскладнијих парова.

И сама Мирка била је успјешна тенисерка, али је због повреде престала да се бави спортом. Роџера је упознала 2000. године, а од 2002. је његов менаџер. Да је веома успјешна у том послу показује и то да је под њеном "командом" Роџер постао један од најбољих тенисера свијета.

Мирка не пропушта ниједан Роџеров меч, а са собом обавезно води и њихове близанце.

Никол и Ешли

Успјешну жену поред себе има и један од најбољих возача "формуле 1" Луис Хамилтон.

Његова дјевојка Никол Шерцингер са којом је (са повременим прекидима) у вези од 2007. године је популарна пјевачица, писац пјесама, плесачица и глумица. Свјетску славу стекла је 2005. године у женској групи "Пусикет Долс", у којој пјева главне вокале, а има и веома успјешну соло каријеру.

Славна је и жена успјешног рели возач Дарија Франкитија. Његова супруга Ешли Џад позната је  глумица, која је, између осталог, глумила у филмовима "Врелина", "Дим", "Пољуби дјевојке", "Фрида"...

Најљепше супруге и дјевојке

На једном мечу између српског тенисера Јанка Типсаревића и Американца Ендија Родика погледи многих радозналаца нису били приковани само за терен већ и за ложе, гдје су се налазиле љепше половине двојице спортиста - Биљана Типсаревић и Бруклин Декер.

Према многим листама, Бруклин, глумица и модел, најљепша је жена тенисера, а у стопу је слиједи Биљана, која је позната водитељка.

Међу најљепше даме које су освојиле срца тенисера спадају и  Сунчица Травица, која је (с прекидима) у вези са Виктором Троицким, Ребека Картрајт Хјуит, супруга Лејтона Хјуита, Камила Бел, дјевојка Фернанда Вердаска, Каролина Каресуела - девојка Карлоса Моје, Фабијана Семпребом,  вјереница Гиљерма Кањаса  и Марија Франциска Перело, дјевојка Рафаела Надала.

Међу најљепше дјевојке фудбалера спадају модел Елена Санторели, која је у вези са Фернардом Корадијем, а за најљепшу супругу фудбалера многи сматрају Силвију ван дер Варт, жену Рафаела ван дер Варта.

За једну од најљепших супруга важи и Ана Видић (раније Ивановић) која је завела једног од најплаћенијих српских фудбалера Немању Видића.

Жене спортиста из региона

Поред себе лијепе жене имају и српски фудбалери, а међу њима су свакако Владимир Стојковић, Никола Лазетић, Бошко Јанковић, Саша Стаменковић и Вујадин Савић.

Манекенка Бојана Рајић, сада Стојковић, привела је олтару једног од најпожељнијих српских голмана Владимира Стојковића. Они су се упознали 2006. године преко заједничке пријатељице Неле. Српски Бекамови су 29. априла ове године постали и родитељи малог Лава, али им према писању медија не цвјетају руже.

Ни атрактивна глумица Мирка Васиљевић није одољела шарму фудбалера, а заљубила се у Вујадина Савића, сина Дулета Савића и Марине Рајевић, са којим има сина.

Ипак, једна од најконтроверзнијих и најпопуларнијих жена је Јелена Карлеуша, која је у браку са фудбалером Црвене звезде Душком Тошићем, са којим има двије кћери Атину и Нику.

Позната супруга је и хрватска старлета Нивес Целзијус  која се удала за фудбалера "Динама" Дину Дрпића и са којим је добила сина Леона и кћеркицу Таишу.

Пјевачица Ана Рађен (дјевојачки Кокић) је још једна у низу славних жена спортиста,  а ту позицију је "обезбиједила" удајом за прослављеног ватерполисту Николу Рађена, са којим има двије дјевојчице Нину и Теу.

Шерил Кол

Шерил Кол је популарна британска р'н'б и поп пјевачица која се прославила 2002. године појавивши се у ријалити шоуу "Попстарс: Тхе Ривалс", а неколико година касније нашла се у улози судије британског ријалитија "Икс фактор".

За енглеског фудбалера Ешлија Кола, играча популарног фудбалског клуба Челзи, удала се 2006, али се због бројних Ешлијевих превара пар растао 2010. године. Упркос разводу Шерил је и даље једна од најпознатијих и најпожељнијих жена фудбалера.

Наташа Беквалац

Популарна пјевачица Наташа Беквалац и бивши ватерполиста Данило Дача Икодиновић су дуго важили за најљепши спортско-естрадни пар на овим просторима све док регион није обишла вијест да се разводе. Пар се вјенчао 17. септембра 2006. године у Саборној цркви Светог Николе у Сремским Карловцима. Круна Наташине и Дачине  љубави је њихова кћеркица Хана, а заједно су преживјели многе тешке тренутке када је Данило доживио тешку саобраћајну несрећу коју је једва преживио. Њихов развод мјесецима је пунио новине, а и данас је неизбјежна прича о њиховом браку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана