Србија поново на Свјетском такмичењу орача, представиће их млада Марија Сеочанац

Танјуг
Србија поново на Свјетском такмичењу орача, представиће их млада Марија Сеочанац

БЕОГРАД- Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић угостила је данас Марију Сеочанац, младу и перспективну такмичарку у орању која ће ове године, након више од деценије, представљати нашу земљу на ревијалном делу Светског такмичења у орању у Летонији.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде финансираће поновно учлањење Србије у Светску орачку асоцијацију и покриће трошкове Маријиног путовања у Летонију, гдје ће од 7. до 15. октобра бити одржана свјетска смотра орача.

Марија Сеочанац долази из мјеста Новог Села код Врњачке Бање, студент је Технолошког факултета и са само 23 године побједила је 40 орача у Србобрану на домаћем такмичењу из ове дисциплине. Министарка Танасковић је током сусрета Марији понудила праксу и по завршетку факултета стално запослење у Министарству пољопривреде, истичући да су нам управо млади, образовани и посвећени кадрови најпотребнији.

"Марија је понос не само своје породице, већ и наше земље и прави је пример младе девојке која је успела да победи мушке колеге у овако захтевној и специфичној дисциплини", рекла је Танасковићева.

Министарка је изразила задовољство што ће управо Марија бити наш представник приликом великог повратка Србије на светско такмичење у овој области.

"Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је спремно да подржи сваку иницијативу и жељу, поготово младих и перспективних пољопривредника и финансијска подршка јесте најмање што можемо да учинимо како би у даљем раду у што лепшем светлу бранили боје наше земље", нагласила је Танасковић.

Учешћем Марије на овој манифестацији, наша земља постаће поново члан Светске орачке асоцијације чиме отварамо пут многим другим младим орачима да се такмиче на овим и сличним манифестацијама, закључила је министарка Танасковић.

Марија Сеочанац је овом приликом захвалила на подршци и понуди за посао додајући да није могла ни да претпостави да ће јој орање, којим је почела да се бави због породичне традиције, отворити врата Министарства пољопривреде и донети овакву значајну могућности за даљи ангажман и усавршавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана