Снимање филма Друг Црни у НОБ-у у Београду

Александра Рајковић
Снимање филма Друг Црни у НОБ-у у Београду

Филм и серија "Друг Црни у НОБ-у", наставак популарног серијала о Црном Груји, судећи по до сада снимљеним кадровима, имаће и даље своју вјерну публику.

Сценарио и режију потписује Раде Марковић, а поред филма, љубитељи Црног Грује моћи ће да уживају и у серији од 15 епизода.

Овога пута Црни Груја, Чеда Веља, Боле и тетак смјештени су у оквире Другог свјетског рата. 

Главне улоге опет су повјерене Ненаду Јездићу, Борису Миливојевићу, Маринку Маџгаљу и Николи Који.

Умјесто превртљивог Црног Грује из времена Првог српског устанка, Јездић сада игра његовог исто тако префриганог потомка Животу Грујића - Друга Црног, који покушава да се снађе у вихору Другог свјетског рата и њемачке окупације Београда.
- Природа српског бића се не мења, већ само околности у којима живе. Код нас су присутни увек исти људи, то је нешто што нас стално прати - прокоментарисао је Јездић нову улогу.
Улогу вође српских устаника из "Црног Грује", Којо је у "Другу Црном" замијенио ликом партизанског команданта Друга Старог, али сада не игра дословно вођу комунистичке Југославије и партизана Јосипа Броза Тита.

Јездићевог приглупог помоћника из "Црног Грује" поново игра Борис Миливојевић, који је умјесто Болета постао његов потомак, четнички симпатизер Брале Калабић, док је Маринко Маџгаљ, умјесто Чеде Веље, заиграо црногорски кадар Веселина Чеговића.

Радету Марковићу основни узор за овај филм били су бројни партизански филмови попут "Отписаних", на којима је одрастала његова генерација, али и енглеска хумористичка серија "Aло, ало".

Главни ликови су смјештени у кафану у Скадарлији. Из тог центра илегалног дјеловања радиће са окупаторима, четницима и партизанима.

Занимљиво је да Зоран Цвијановић свој лик из "Црног Грује" није поновио у "Другу Црном" због других обавеза.

У "Другу Црном" специјални гости биће бубњар Драгољуб Ђуричић, који игра јавног добошара, као и телевизијски водитељ и глумац из "Црног Грује и камена мудрости" Огњен Aмиџић.

Глумци  

У овом филму играју и Драган Вујић, Слободан Нинковић, Нела Михајловић, Лена Богдановић, Душанка Стојановић, Жељко Митровић, као и Драган Јовановић, који има улогу Aдолфа Хитлера, британског агента Yејмса Болда и симпатизера партизана београдског муфтије.

Жељко Митровић глуми агента тајне полиције Ристу, четника Aћина, партизана Новака, Нијемца Хермана и Француза Франсоа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана