Слика из САД постала вирална: Рудар равно с посла одвео дијете на његову прву утакмицу

ГС
Foto: Твитер

За Кентаки Вајлдкатсе, један од најбољих тимова у држави, навијали су отац и син, с тим да је отац био видно уморан и запрљан од рада у руднику.

Тренер Вајлдкатса, легендарни Џон Калипари, објавио их је на свом Твитеру.

"Амерички сан моје породице почео је у Кларксбургу, у руднику угља, тако да ме ова фотографија подсјећа на дом. Оно што су ми рекли је да је овај човјек након своје смјене пожурио кући по сина како би га могао одвести на утакмицу. Не знам ко је он, али имам ВИП улазнице за њега и његову породицу", написао је Калипари на Твитеру.

Његово име је Мајкл МекГвајер, а његов син зове се Еастон. Мајкл ради у руднику угљена у горју Аппалацхиан, а Еастону је ово била прва утакмица свеучилишне кошарке. Све је за Фоx коментирала Мајклова супруга Моли.

"Чула сам се с њим, кад је назвао, рекао је да неће имати времена за туширање или ћу пропустити већи дио утакмице с Еастоном. Купили смо улазнице да бисмо присуствовали утакмици, то би била прва утакмица колеџа у Кентактију којој је Еастон икада присуствовао", рекла је Мајклова супруга.

“Имао сам избор. Или иди одмах на утакмицу или пропусти полувријеме, иди кући и истуширај се", објаснио је Мајкл, чија је прича завршила на бројним спортским порталима широм свијета. Он није тога био свјестан сљедећи дан јер је радио, но, како каже, на путу кући је схватио колико му је људи послало поруку те да је постао хит на интернету, преноси Радио Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана