Sex shop у Бањалуци: Све је то, синко мој, посао

klix.ba
Sex shop у Бањалуци: Све је то, синко мој, посао

Десно од врата витрина са порно филмовима свих врста, за све укусе, дабоме.

Лијево полице са играчкама и смицалицама у облику мушких и женских скривених тачака, бујних груди, утегнутих глутеуса. Десно изнад радног стола еротски веш, а у његовом комшилуку, запаковани у огромне кутије, веп-апарати, за мушкарце које мучи потенција. На путу ка посебном дијелу радње, од којег свако окреће главу, руке купца додирују уља за еротску масажу, лубриканте, разне креме...          

"Цијели овај посао - а секс је, синко мој, посао као и сваки други - почео је прије 12 година. Издавао сам ову радњу двојици момака. Они су тада држали сеџ shop, али им посао није ишао најбоље. И када су одлучили да затворе, када су се 'расталили' међу собом и када сам поново имао радњу, хтио сам да отворим кројачки салон. Али, онда су многи који су долазили овамо рекли да не требам затварати shop, да град као Бањалука заслужује овакву радњу. И увјерили су ме", каже власник јединог сеџ shopа у Баналуци "Eroticshop planet" Неђо Карлаш, који је недавно отворио још једну испоставу, на транзиту.

Друга радња, која је отворена прије три мјесеца, за сада послује са позитивном нулом, али то Карлаша не брине много.

Шта је најскупље

"Та радње је више реклама за ову другу, која је у центру града, али је скривена, налази се у сутерену старог занатског центра и многи не знају гдје је. Уосталом, ако се посао појача и ако и друга радња крене добро пословати, до ње је лакше доћи, поготово аутом. Вјерујем да ће та друга радња кренути са послом кроз који мјесец. Поред ње пролази много аута, а важно је да је што више људи примијети", прича Карлаш.

Иако је радња отворена прије 12 година, требало је, додаје он, много времена да она заживи. Првобитна улагања у робу, која су достизала и 150.000 марака, могла су се показати као неисплатива, али је онда, срећом, посао кренуо.

"Шта је најскупље? Специјални вибратори и веп-апарати. Њихова цијена иде до 200 марака. Или специјална вагина са вибрацијама, прављена од квалитетног материјала. Скуп је и еротски веш. Остало је 'ту негдје'. Најјефтиније су сеџ-зезалице од пет марака, попут дрвених отварача у облику пениса. Шта се највише тражи? Нема правила. У данима који претходе 8. марту или Дану заљубљених као халва иде еротски веш, женски и мушки" каже за Кlix.

Другим данима највише иду порно филмови и еротски часописи, али чести су и поклони за 18. рођендан или прије вјенчања.

"Долазе и муштерије које имају проблема са потенцијом, па купују разне препарате. Други, опет, који не желе да уносе било какве хемикалије, купују веп-апарате, јер они раде на принципу вакуума. Креме добро иду, лубриканти такође, уља за масажу обавезно. Доста тога помаже у сексу, а он је саставни дио живота. Уколико секс не функционише, ни брак неће ваљати", каже Карлаш.

Боље вибратор него проблеми

Жене редовно купују вибраторе, а Карлаш то објашњава овако:

"У Бањалуци је много више жена него мушкараца. И онда неке од њих размишљају овако: Па, боље ми је да имам вибратор, него да налетим на наркомана, алкохоличара, коцкара или некога ко ће да ме туче у браку. Три пута годишње наручујемо робу и тада буде необичних наруџби. Прије неколико година ме је контактирала извјесна госпођа из Тузле. Или је била из Зенице? Не могу да се сјетим. Она држи садо-мазо клуб и требају јој бичеви, лисице и остали "материјал" за ту врсту забаве. Када сам је питао да ли заиста има толико посла, она ми је одговорила: Оооо, па ви не знате ко је све моја клијентела, ко све долази код мене да их бичујем".

Упркос томе што је радња ту већ 12 година, што се рекламира, Карлаш каже да је много оних који тврде да у сеџ shop не би ушли ни за кутију дуката.

"Многи мисле да је ово као нека јавна кућа, а ово је заправо обична радња, као месница или бутик. Они који се стиде да уђу, назову ме, поруче шта им треба и онда им ја то изнесем горе, на паркинг", прича саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана