Шаљива мапа Велике Црне Горе хит на друштвеним мрежама

Агенције
Шаљива мапа Велике Црне Горе хит на друштвеним мрежама

Подгорица - Након што је последњих дана Балкан запљуснуо талас разних идеологија, који је пробудио духове прошлости и заснован је на цртању нових граница држава, друштвеним мрежама кружи и карта Велике Црне Горе која изазива шаљиве коментаре.

Судећи по "новим" границама, Велика Црна Гора "помрсиће конце" и Великој Албанији и Великој Србији, наводи портал Радио телевизије Црне Горе.

Тако се у оквиру Велике Црне Горе нашао добар дио сусједне Албаније, Србије (без Војводине), Косова, Македоније и Бугарске, а "идеолози" су јој припојили и Хрватску, Босну и Херцеговину, Словенију, дио Мађарске и Аустрије, али и Француске и Италије.

Карта је на друштвеним мрежама прави хит и изазива шаљиве коментаре, па тако поједини "сањају" да бродска линија Бар-Бари једног дана постане локална линија.

И док су се неки питали зашто је Швајцарска остала "ван" граница Велике Црне Горе, други духовито одговарају да је то зато "што пуно раде".

Неки од корисника друштвених мрежа си имали и "веће територијалне претензије", па су изразили жељу да се Велика Црна Гора споји с братском Грчком, а било је и замјерки што је Ловћенац, град у Војводини с највећим бројем Црногораца у Србији, остао ван граница Велике Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана