Рај на земљи: Ово острво проглашено је за најљепше на свијету

ГС
Рај на земљи: Ово острво проглашено је за најљепше на свијету

Када помислите на Филипине, прво што вам пада на памет јесу предивна смарагдна поља пиринча, вулкани, водени бизони и насмејани људи…

Филипини се састоје од више од 7.000 острва и уколико погодите право доба године, чиниће вам се као да су острва ту само за вас.

Типично филипинско острво чине џунгла, планине и предивне пјешчане плаже које су уоквирене кристално чистим водама и коралним гребенима. Наравно, није свако острво исто, постоји доста варијација на ову тему – од малених пјешчаних острва усред океана до великих пренасељених мегаострва попут Лузона и Минданаоа. Они који су љубитељи уживања на плажи и роњења треба одмах да посјете Висајас  мјесто гдје постоји много могућности за посету другим острвима и гдје се савршена плажа представља у много различитих облика. Они туристи који су љубитељи авантуре и који желе да се играју Сурвивора треба да се упуте на једну од слабије посећених плажа.

Филипини су део југоисточне Азије који је одвојен од главног копна – не само географски, већ и духовно и културално. Овде можете видети јединствену мешавину шпанско-филипинске колонијалне архитектуре, изванредне и вековима старе цркве које стоје над трговима и то све захваљујући шпанској владавини на Филипинима која је трајала 350 година. Ипак, поред ових спољашњих утицаја, Филипини су уникатни ентитет, сам за себе. Људи који овде живе су једноставно Филипинци и поносни су на то, увек су добро расположени и спремни за забаву.

Острво Палаван ништа не може боље дефинисати од воде која га окружује. Са предивним погледом на воду, дивљим животињама које владају на копну и у води, ова регија Филипина је веома популарна. Због своје силуете – протеже се 650 км, односно све до Борнеа – ово острво је заиста савршен избор за одмор, рекреацију, авантуру, уживање или шта год пожелите.

Град Пуерто Принцеса који се налази у централном делу острва је кулинарска престоница овог места и савршено место за почетак истраживања. Највећи део путника упућује се северно до Ел Нида или града Корон , који су идеални уколико желите да посјетите више острва

Обала овог острва је алтернативни ауто-пут за путнике који долазе бродом и који посећују мала и аутентична рибарска села, насеља која су популарна међу туристима или ненасељена острва. На јужном делу, где је топографија острва мало грубља, могуће је истраживати планине овенчане џунглама. У том делу постоји неколико ризорта и хотела који ће вам омогућити уживање у непревазиђеном комфору, усред ничега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана