Пула: Кућа истарског маслиновог уља престаје да ради

Tanjug
Пула: Кућа истарског маслиновог уља престаје да ради

ПУЛА - Крајем септембра Кућа истарског маслиновог уља у Пули, међународно познат музеј и добитник многих награда и члан културне руте Вијећа Европе, престаје да ради, потврдила је данас вођа пројекта Лорена Бољунчић.

Подсјетивши да је Кућа истарског маслиновог уља приватна предузетничка иницијатива која се финансира искључиво од посетилаца, Бољунчић је навела да су новонастале околности узроковане епидемијом ЦОВИДА-19 узеле данак и да су приходи од почетка године у односу на претходне године пали више од 75 одсто, преноси агенција Хина.

"Будући да оперативни трошкови пословања који укључују најам и плаће ђелатника у знатној мјери надмашују приходе, економска је опстојност постала упитна".

Кућа истарског маслиновог уља отворена је 9. маја 2017. године, а за потребе музеја уређен је и осмишљен до тада запуштен простор бивше фабрике Арена Трикотаже.

Циљ је била промоција богате историје маслинарства кроз вођену дегустацију, едуковање гостију и промоција продаја искључиво врхунских истарских уља са међународним наградама, као и осталих локалних производа.

За три године постојања кроз музеј је прошло више од 25.000 страних гостију из више од 50 земаља света, а продато је готово десет хиљада литара маслиновог уља истарских маслинара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана