Права пријатељства слава (не) може да уништи

Драгана Келеч
Права пријатељства слава (не) може да уништи

Многи у Холивуду спремни су на све како би дошли до славе и богатства. Подметања, трачање, олајавање и отворена непријатељства међу звијездама и звјездицама нису никаква ријеткост. Ипак, и у таквој "такмичарској клими" има глумаца који су стекли чврста пријатељства, која су дуготрајна и изгледа нераскидива.

Дугогодишња пријатељства

Међу славним глумцима има и оних који су се упознали на почетку својих каријера и остали пријатељи до данашњих дана.

Једно од најпознатијих холивудских пријатељстава је оно између глумаца Бена Афлека и Мета Дејмона. Мет и Бен пријатељи су још из времена када су се обојица пробијала на путу ка звијездама, а упознали су се на колеџу. Њихов је заједнички рад овјенчан "Оскаром" за најбољи сценарио за филм "Добри Вил Хантинг".

Афлеков "Арго" ових дана наставља да осваја награде, што је посебно обрадовало Дејмона, који је напокон спокојан након вишегодишње стрепње за свог друга.

- Заиста сам срећан и уопште нисам изненађен, јер га дуго знам и свјестан сам количине његовог талента - истакао је недавно Мет.

Дугогодишњи пријатељи су и Леонардо Дикаприо и Тоби Мекгвајер, који су се упознали 1990. године на снимању телевизијског филма "Парентхоод" и наставили своје пријатељство до данас. Чести су посјетиоци Лејкерсових утакмица.

Вријеме није уништило ни деценијама дуго пријатељство глумица Наоми Вотс и Никол Кидмен. Њих двије и Николина сестра Антонија су нераздвојне. Наоми се чак послије развода Никол и Тома Круза доселила к њој и тјешила је све вријеме.

Џенифер и Кортни

Глумице Џенифер Анистон и Картни Кокс упознале су се на снимању серије "Пријатељи" и постале толико нераздвојне да је Џенифер кума Кортниној кћерки Коко.

Двије глумице се често виђају и увијек су једна другој "раме за плакање". Медији, ипак, ових дана пишу да се славне глумице више не друже, јер се Кортни не допада вјеренику Анистонове Џастину Тероу.

Џенифер је годинама добра пријатељица и са водитељком Челси Хендлер. За многе је ово пријатељство изненађење јер је Челси позната по оштром језику и вербалном уништењу славних са А листе, којој припада и Џенифер.

Џенифер је рекла да обожава Челси, јер је смијешна и весела, али и инспирација женама широм свијета да буду храбре и смјеле и да говоре оно што мисле, без устезања.

Ева и Викторија

Добре пријатељице су глумица Ева Лонгорија и пјевачица и дизајнерка Викторија Бекам. Ева је кума Харпер Севен Бекам, четвртом дјетету и миљеници Бекамових.

Глумица Ева Лонгорија каже да јој многи завиде на пријатељству са Викторијом, али и тврди да немају разлога за љубомору, јер је њихов однос сасвим нормалан.

- Ми разговарамо о обичним женским стварима, шопингу и вјежбању. Добра страна пријатељства са Викторијом је то што увијек могу да позајмим неки комад њене гардеробе - изјавила је Ева.

Ове двије пријатељице се често могу видјети заједно на журкама, али и на утакмицама.

Пријатељства са снимања

Након што су недавно снимиле филм "Врућина", глумице Сандра Булок и Мелиса Мекарти постале су нераздвојне и ван сета.

Често се могу видјети у Дизниленду, са Сандриним усвојеним сином Луисом.

Велико пријатељство настало је на снимању филма и између Зака Ефрона и Ешли Тиздејл, двоје протагониста "Хај Скул мјузикла". Једно вријеме били су у вези, али су схватили да ипак боље функционишу као пријатељи.

Кћерке умјетника, Лив Тајлер и Кејт Хадсон нераздвојне су пријатељице од тренутка када су се упознале на снимању филма "Доктор Т и његове жене".

Глумица Бижу Филипс годинама је најбоља пријатељица са глумцима Џејсоном Сигелом и Мишел Вилијамс, са којима се упознала на сетовима и који су започели везу захваљујући њој.

Необична пријатељства

Нераздвојне пријатељице су и пјевачица Деми Ловато и старлета Ким Кардашијан. Годинама је 12 година старија Ким "тиха подршка" Деми, нарочито у периодима њеног нервног слома и психичким проблемима које је имала.

Са друге стране, Деми поштује и цијени све оно што Ким ради и доживљава је као старију сестру која је увијек ту за њу.

Добре пријатељице су и ријалити звијезда Кели Осборн и пјевачица и глумица Мајли Сајрус. Многима није јасно шта њих двије имају заједничко, али је чињеница да су постале нераздвојне прије неколико година и често се могу видјети на разноразним градским дешавањима.

Свађе

Славни глумци Бред Пит и Џорџ Клуни одавно су нераздвојни, а Бред је чак купио и кућу у Италији на приједлог свог пријатеља, али је пријатељство у посљедње вријеме у кризи.

Одавно се прича да је Бредова вјереница Анђелина Џоли љубоморна на пријатељство мужа, јер њих двојица имају ружну навику да изађу заједно до ситних ноћних часова. Није тајна ни да Анђелина не подноси Џорџову дјевојку Стејси Киблер.

Глумица Гвинет Палтроу и пјевачица Бијонсе Ноулс годинама су биле нераздвојне, али је пријатељство дошло у питање када је 2011. Р&Б дива почетак своје прве модне ревије у Лондону одгодила за 45 минута чекајући да се појави Гвинет, која на крају на ревију није ни дошла.

Свједоци догађаја кажу да тада трудна пјевачица није била љута, него врло разочарана.

Занимљиво је да су, након што су дуго биле најбоље пријатељице, Мадона и Гвинет захладњеле односе прије неколико година. Таблоиди су нагађали да је Мадона покушала да буде превише блиска са Гвинетиним супругом, пјевачем Крисом Мартином.

Слична ствар се догодила када се Мадона дружила са Бијонсе и њеним мужем Џеј Зијем.

Добри пријатељи били су и Дејвид и Викторија Бекам и Том Круз и Кејти Холмс, али је "тиква пукла" због Томове опсједнутости сајентологијом у коју је покушао да увуче и Бекамове. Кејти, која се у међувремену развела од Тома, касније је додатно заратила са Викторијом.

Шарлиз и Кристин

Глумице Шарлиз Терон и Кристин Стјуарт упознале су се на снимању филма "Сњежана и ловац", послије чега су постале буквално нераздвојне.

Шарлиз је стала у одбрану своје пријатељице, када је у јавност изашла њена афера са Рупертом.

- Обожавам ту дјевојку. Волим је толико да бих због ње скочила са зграде ако треба. Не претвара се да је нешто што није и невјероватно добро масира - објаснила је Шарлиз.

Дениз и Брук

Глумица Дениз Ричардс због кћеркица одржава добре односе с бившим мужем, проблематичном звијездом Чарлијем Шином, којег чак води и на одмор на Хаваје.

Спријатељила се и с његовом другом бившом женом, једнако проблематичном Брук Мулер, како њена дјеца не би изгубила контакт с полубраћом.

Њих двије често се могу видјети у заједничкој шетњи са "чопором" малишана. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана