Потреси, нуклеарни рат и крај нашег доба

Нада Вранковић
Потреси, нуклеарни рат и крај нашег доба

Ако је вјеровати календару Маја, јеврејској Тори, Нострадамусу, Баби Ванги и другим мање или више признатим пророцима, људски род можда неће ни дочекати 2013. годину.

Према многима, мистична 2012. нам куца на врата, а с новом годином стижу и бројна "црна" пророчанства према којима нас у идућих 12 мјесеци очекују смак свијета, апокалипса, прелазак човјечанства на виши ниво свијести, промјене магнетног поларитета Земље, нуклеарно-хемијски рат...

ЗАНИМЉИВО ЈЕ ДА СУ многи пророци кроз историју имали шта да кажу о "фамозној" 2012. години, послије које, наводно, нема никаквих пророчанстава.

Најпознатији пророк нашег доба, Нострадамус, упозоравао је да ће се у периоду око 2012. године догодити серија природних катастрофа, проузрокована падом комета, а спомиње и трећи свјетски рат, откривање идентитета трећег антикриста, терористичке нападе, нуклеарно разарање Рима, али и нови свјетски поредак, те помицање геолошког положаја Земље, вјероватно због употребе нуклеарног оружја.

Нострадамус је први предвидио космичку појаву која ће довести до промјене магнетног поларитета Земље, што би имало за посљедицу низ природних катастрофа, ерупције свих вулкана на земљи, као и појаве цунамија, торнада и земљотреса. Промјеном полова Земљина кугла би стала, а онда би почела да се окреће на другу страну око своје осе, што би довело да тога да Сунце излази на западу, а залази на истоку, предвиђао је Нострадамус.

Према неким тумачењима његових пророчанстава, управо ће се у 2012. години Земљино електромагнетско поље преокренути због неке велике катастрофе. Послије тога земљотреси и плимни валови уништиће цивилизацију.

НАЈВИШЕ ПАЖЊЕ, IPAК, привлачи календар древног народа Маја, од којег и потиче вјеровање да је 2012. преломна година за људску цивилизацију. Наиме, Маје су иза себе оставиле веома занимљив календар, који је и хиљадама година послије њиховог нестанка са лица Земље веома актуелан и прецизан. У њему се тврди да се човјечанство налази на прекретници, а важно је напоменути да у досадашњим предвиђањима Маје још ниједном нису заказале.

Многи тврде да је то зато што су били врхунски астрономи и имали много боље методе предвиђања и рачунања путања звијезда и њихових утицаја на нас него ми данас.

Они мало ексцентричнији вјерују да су Маје при састављању тих календара имале помоћ ванземаљских извора, а предњачи теорија према којој су древном народу помагала чудновата, бестјелесна бића из више димензије, с којима су комуницирали путем шаманских ритуала.

Било како било, поријекло календара мање је битно од његовог садржаја, у којем важно мјесто припада 21. децембру 2012. године, датуму који наводно означава крај свијета каквог познајемо. Маје тврде да ће се тог дана догодити крај нашег доба те почетак новог циклуса, у којем ће нестати све оно што познајемо. Човјечанство ће, према предвиђањима древног народа, кроз очекивану духовну трансформацију, односно апокалипсу, достићи нови ниво свијести.

У "МОРУ" ПРОРОЧАНСТАВА, ТЕОРИЈА и интерпретација 2012. године, важно мјесто заузима и истраживање јеврејске Торе. Прва од пет књига Старог завјета наводно је кодирана, а њено "читање" у центру је занимања математичара и историчара који се том темом баве већ хиљаду година.

А Тора за 2012. годину предвиђа апокалипсу, "дизање вела" и откривање тајне. Међутим, многи стручњаци упозоравају да не треба олако тумачити ријеч апокалипсу.

Јер, како би се људима могло "управљати", тако су се широким народним масама редовно, од самих почетака цивилизације, сервирале недоречене, непотпуне или погрешне информације. Тако је и с ријечју апокалипса. Већина људи мисли да та ријеч означава крај свијета, судњи дан, катаклизму... Међутим, дословни превод с грчког језика је "дизање вела" или откривање привилегованим појединцима неке тајне која је скривена од осталих људи.

Бројни стручњаци, па и они из NASA ипак тврде да успркос катастрофичним предвиђањима до смака свијета у 2012. неће доћи. Кажу да ће једина занимљива ствар која ће се догодити 21. децембра 2012. године бити зимски солистициј, дан када ноћ најдуже траје.

Рат

Од пророка који су предвиђали катастрофе свјетских размјера, вриједи издвојити пророчанство бугарске исцјелитељке Вангелије Гуштерове, познатије као Баба Ванга, која је постала чувена по предвиђањима свјетских катастрофа које су се већ оствариле.

На примјер, бугарска видовњакиња је предвидјела 11. септембар и напад на Свјетски трговински центар у Њујорку, када је рекла да ће: "Америчка браћа пасти под нападом челичне птице". Такође је предвидјела почетак Другог свјетског рата, распад СССР-а, смрт принцезе Дајане, па чак и потонуће руске нуклеарне подморнице "Курск".

А за 2012. годину Баба Ванга предвиђа оружани сукоб који би требало да прерасте у нуклеарно-хемијски рат, што би 2014. имало за посљедицу изумирање животињских и биљних врста на сјеверној полулопти.

Ако ништа друго, охрабрује да се с тим не завршавају пророчанства Вангелије Гуштерове, које је предвиђала догађаје све до 3793. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана