Потпуни доживљај, музеји, кафићи, Aушвиц...

Глас Српске
Потпуни доживљај, музеји, кафићи, Aушвиц...

Европско првенство у фудбалу се ближи, организатори такмичења припреме приводе крају, а посебну пажњу овога пута стављају на забављању супруга и дјевојака фудбалских звијезда.

Ситуација везана за жене и фудбал прави је показатељ у ком смјеру иде модеран фудбал. Репрезентација Енглеске ће дамама дозволити да одсједну у Кракову, бази селекције Гордог Aлбиона, али ће, своје момке, моћи да посјећују искључиво дан послије утакмица. Енглеска је за потребе својих репрезентативаца резервисала хотел са пет звјездица у центру града и локацијом која ће им "омогућити да ухвате атмосферу овог спортског догађаја".

Енглеска спортска јавност има посебан однос према женама фудбалера, а бивши селектор репрезентације Свен Горан Ериксон доживио је бројне критике пошто је 2006. године дозволио женама улаз у Баден Бадену, што је резултовало срамним ноћним изласцима и опијањима по њемачком граду.

Чак је и сам Рио Фердинанд читаву ствар описао као "циркус". Даме, међу њима и Колин Руни, топло ће бити дочекане од градоначелника Кракова.

- За даме ћемо припремити посебан програм у коме ће, сигуран сам, уживати. У граду имамо мноштво ресторана и ноћних клубова. Уколико желе у шопинг, на располагању им је пуно продавница и бутика које могу посјетити - рекао је први човјек Кракова.

Међутим, увијек строги и намрштени Фабио Капело не гледа са одобравањем на читаву ствар око жена и дјевојака које, по њему, кваре атмосферу и руше концентрацију фудбалера.

- Фудбалери ће имати бројне обавезе током првенства. Када не играју мечеве и када не тренирају, учествоваће у разним промотивним и хуманитарним акцијама. Ипак, у слободно вријеме ћемо их сигурно одвести у обилазак историјски значајних мјеста, као што је Aушвиц који је веома близу - истичу из Капеловог штаба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана