Породица удомила два медвједа: Живе у кући, једу за столом

РТ Балкан
Породица удомила два медвједа: Живе у кући, једу за столом

МОСКВА - У породици професионалних дресера Јурија и Светлане Пантелејенко из Подмосковља обитавају два необична кућна љубимца - два медвједа спашена сигурне смрти.

Степан и Сава, како су их назвали, ни по чему се не разликују од било ког другог љубимца - они се мазе са својим власницима, играју и извршавају команде, а поред свега тога и ручају са њима за истим столом.

@rtbalkan

Medvedi se zovu Stepan i Sava i vrlo su umiljati. ⁣#rtbalkan #rtsrbija #serbia #srbija #hrvatska #crnagora #bosna #bih #zanimljivosti #foryou #foryoupage #fyp #fy ⁣#fypシ #rusija #russia #bear

♬ original sound - RT Balkan

Јуриј и његова супруга Светлана су одувијек гајили љубав према овим дивљим животињама, а своје љубимце усвојили су још док су они били сасвим мали. И Степан и Сава пронађени су у околним шумама, преплашени и исцрпљени, са многобројним повредама које су им нанијеле друге звијери. Иако потпуно неугледни, очарали су своје будуће власнике који су им без размишљања пружили топао дом.

A person with glasses and a bearDescription automatically generated

Иако рођени у дивљини, Степан и Сава су се јако брзо навикли на живот у кући и уз искусне "родитеље" потпуно промијенили свој темперамент. Они више нису дивље звијери, већ питоми и врло дружељубиви љубимци. Они знају различите команде, долазе да се мазе и играју са својим власницима, а највише уживају да се купају у базену и играју водом.

A collage of a child kissing a bearDescription automatically generated

По ријечима супружника, Степан и Сава су врло јешни љубимци: сваки од њих дневно поједе и до 25 килограма хране. На трпези крзнених чланова њихове породице налазе се и риба и поврће и воће. Али, оно што они дефинитивно највише воле јесте кондензовано заслађено млијеко. Прехранити ове двије звијери, свакако, није лак задатак, али су Јуриј и Светлана на то били спремни.

A group of people sitting on a blanket with a bearDescription automatically generated

Слава медведа није се ограничила само друштвеним мрежама. Штавише, одатле се преселила и на мале екране, али и филмска платна. Степан и Сава чести су гости професионалних фотосесија, филмских сетова и спотова популарних музичких извођача, у чему су, по речима власнице Светлане, изузетно успјешни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана