Породица Михаела Шумахера најавила тужбу против њемачког недељника

Танјуг
Породица Михаела Шумахера најавила тужбу против њемачког недељника

МИНХЕН - Породица Михаела Шумахера најавила је тужбу против њемачког недељника Актуеле (Дие Актуелле) због лажног интервјуа са седмоструким светским шампионом Формуле 1, објавио је Ројтерс.

Новинари овог недељника користили су вјештачку интелигенцију којој су постављали питања као да је у питању Шумахер. Актуел је на насловној страни великим словима најавио разговор са легендарним њемачким возачем под насловом: "Михаел Шумахер:

Први интервју, светска сензација", а испод је малим словима писало:

"Звучи варљиво стварно". Ројтерс наводи да су немачки новинари искористили "Ал четбот" компјутерски програм, који је одговарао на питања.

Немачки медији наводе да је породица славног возача шокирана овим потезом и најавила је тужбу против недељника. Михаел Шумахер је 29. децембра 2013. године претрпео несрећу на скијању у Француској, после чега је месецима био у индукованој коми, из које је пробуђен у јуну 2014. и из Гренобла пребачен у свој дом у Швајцарској.

Породица славног возача од тада чува његову приватност, а званичних информација о здравственом стању Шумахера и даље нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана