Политички виртуози у плесном заносу

Агенције
Политички виртуози у плесном заносу

Вашингтон - Осим што обликују свјетску политику, предсједници појединих земаља надарени су за музику и плес, а многи од њих свирају понеки инструмент.

Амерички лидери предњаче јер су скоро сви снимљени у музичком заносу, а њихове фотографије привукле су пажњу јавности.

Предсједник САД Барак Обама недавно је извео прави танго перформанс у Аргентини. Обама је са професионалном плесачицом заплесао танго на свечаној вечери коју је у његову част приредио предсједник Аргентине Маурисио Макри. Амерички лидер се помало саплео на почетку плеса, али се касније снашао и све изгладио својим познатим осмијехом.

Свега неколико сати касније амерички државни секретар Џон Кери засвирао је гитару у Москви. Шеф америчке дипломатије на свако путовање носи гитару, коју неријетко засвира у авиону, али и пред својим колегама из свијета дипломатије. Кери чак има и свој бенд.

Бивша прва дама и државни секретар САД, а сада кандидат за предсједничку номинацију демократа Хилари Клинтон, заплесала је са ди-џејем Стивеном у емисији познате водитељке Елен Деџенерис. Фотографија њеног мужа и некадашњег предсједника САД Била Клинтона како свира саксофон у друштву водитеља Арсенија Хола сада је већ постала легендарна.

Да зна да заплеше, показао је још један бивши амерички лидер. Наиме, Џорџ Буш и његова супруга Лаура заплесали су са Асанеом Контеом у дворишту Бијеле куће, након што су одржали говор за Дан маларије 25. априла 2007. године.

Предсједник Русије Владимир Путин умио је да изненади многе својим умијећем на клавиру. Свирао је на хуманитарном концерту за дјецу обољелу од рака, а показао је да умије и да заплеше када је за руке узео једну дјевојку приликом посјете Саранску.

Јужноамериканци су познати по латино плесовима, а да не заостају за нацијом показао је и лидер Венецуеле Николас Мадуро, који је уживао у плесу са предсједником Бразила Дилмом Русеф и бившим предсједником Аргентине Кристином Киршнер. Бивши италијански премијер Силвио Берлускони волио је да запјева за новац. Радио је на крузеру, гдје је пјесмама увесељавао путнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана