Погледајте како изгледа највиша мачка на свијету

ГС
Foto: Инстаграм

Воли слаткише, помаже пацијентима да се опусте у ординацији, а сада је проглашен и највишом живом домаћом мачком на свијету.

Фенрир Антарес Поверс, двогодишња Савана мачка, висока је невјероватних 47.83 цм, а његов рекорд уписан је у књигу Гинисових свјетских рекорда.

Савана је пасмина настала укрштањем домаћих и дивљих афричких мачака с великим ушима, према Међународном удружењу мачака. Стекле су популарност 1990., а 2001. су и службено регистроване као пасмина.

Фенриров власника је доктор из Мичигана. Удомио га је кад је мачак имао 12 седмица. Каже да је једноставно растао, баш попут црвеног пса Клифорда из истоименог анимираног филма, преноси Индеx.

Фенрировој породици слава није страна. Четири њихове мачке уписале су се у Гинисову књигу рекорда. Altair Cygnus Powers био је носиоц рекорда за најдужи реп домаће мачке (40.81 цм). Arcturus Aldebaran Powers је највиши мачак. Погинуо је у пожару 2017. и на крају, Cygnus Regulus Powers држао је рекорд за најдужи реп домаће мачке. Цyгнус је такође страдао у пожару 2017.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана