Почео упис риболоваца у Требињу, строже контроле над водама у Херцеговини

Срна
Почео упис риболоваца у Требињу, строже контроле над водама у Херцеговини

ТРЕБИЊЕ - Спортско риболовно друштво "Требиње" почело је данас са продајом годишњих дозвола за спортски риболов, те најавило појачан надзор над водама којима газдују ради сузбијања нелегалног излова рибе.

Цијене дозвола, које се могу регистровати сваким радним даном у просторијама друштва у Требињу, исте као и прошле године, наводи се у саопштењу.

Право на риболов имају спортски риболовци са уредно регулисаном дозволом за ову годину, које је одобрило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Из овог риболовног друштва наводе да ће до 1. априла, када буде отворена сезона на ријеци Требишњици и Горичком језеру, односно до 15. маја када ће бити отворена сезона на Билећком језеру, бити појачане активности и надзор над водама којима газдују.

"И за Билећко језеро је основана радна група коју чине друштва из Требиња, Билеће и Никшића са циљем сузбијања нелегалног излова рибе од рибокрадица и девастатора језера", наводи се у саопштењу.

У воде којима газдује риболовно друштво "Требиње у прошлој години је убачено 800.000 млађи поточне и калифорнијске пастрмке, захваљујући ангажману и финансијској подршци предузећа Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) и њиховог рибогојилишта Миротињ, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана