Отворен музеј вискија у Србији

Срна
Отворен музеј вискија у Србији

У Београду је отворен Музеј вискија, први музеј такве врсте у Србији.

Музеј је такође предвиђен и као бар у ком ће посјетиоци моћи да пробају чак 25 врста овог жестоког пића, како би искуство обиласка било комплетно

Отворен је Музеј вискија у Србији, и нјегова врата ће бити отворена за посјетиоце све до 1. децембра 2022. године. У музеју се налази једини дио поставке из чувене Јамесон дестилерије у Даблину која се налази ван Ирске.

Кроз Јамесон туру водиће стручни водичи који ће упознати посјетиоце са историјом вискија, као и са о процесом производње вискија према традицији ове ирске дестилерије.

У музеју се налази и 3Д модел три бакарна казана, који представљају процес дестилације по чему је ирски виски карактеристичан. Ова дестилерија три пута врши дестилацију и по томе је позната у свијету.

Музеј ће бити отворен за све пунољетне посјетиоце, радно време је од 12 до 20 часова. Туре кроз музеј почињу у 13 часова и смјењују се на сваких сат времена.

Музеј се налази у Улици кнегиње Љубице 21, у реновираној кући која је подигнута још 1888. године.

Виски је врста дестилованог алкохолног пића направљеног од ферментисаних житарица, најчешће се користе јечам, кукуруз, раж и пшеница.

Виски обично стари у дрвеним бачвама које су направљене од храстовине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана