Објављени нови детаљи Шумахерове несреће: Љекари нису одреаговали на прави начин

ГС
Објављени нови детаљи Шумахерове несреће: Љекари нису одреаговали на прави начин

Шумахер је 2013. године ударио главом у камен на француским Алпима и од тада се о његовом здравственом стању не зна много

Прошло је 10 година од када је Мајкл Шумахер доживио ужасну несрећу након које је нестао из јавности у потпуности. Од тада није објављена ниједна његова фотографија, а нико не зна како данас изгледа.

Ударио главом у камен

Шумахер је 2013. године ударио главом у камен на француским Алпима и од тада се о његовом здравственом стању не зна много.

Нијемац је након ударца првобитно био свјестан јер је носио кацигу, а испрва није дјеловало толико опасно и озбиљно. Убрзо је пребачен само у локалну амбуланту.

Хеликоптером је превезен до болнице у Митијерсу, али убрзо му се здравље погоршало и хитно је по слијетању одлучено да буде одвежен у специјалну установу у Греноблу, гдје је убрзо интубиран.

Двије кључне ствари

Према писању Гидеона двије ствари су биле кључне. Шумахер је скијао по необиљеженим стазама, гдје је недостајало снијега, а окружење је за то било опасно.

Претпоставља се да је легендарни возач Формуле 1 представио стање лакшим него што је било у том моменту, а реакција доктора је одговарала његовој причи. Инструктор скијања сматра да је та промјена правца Шумахера коштала драгоцјених минута послије чега је пао у вишемјесечну кому, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана