Нови документарац на Нетфликсу гледатељи зову "најстрашнијим филмом икад", ево о чему се ради

ГС
Нови документарац на Нетфликсу гледатељи зову "најстрашнијим филмом икад", ево о чему се ради

Данашњи избор филмова заиста је непрегледан и свако може наћи понешто за себе. Сада је у центар пажње доспио нови Нетфликсов документарац који је достигао велику популарност, а то не мијења ни чињеница да га гледатељи називају нечим "најуврнутијим" што су икад гледали.

 Документарац по истинитом догађају "Girl in the Picture " стигао је на Нетфликс раније ове седмице и већ направио поприличну пометњу.

Овај документарац истражује случај жене пронађене на самрти поред цесте, која остави за собом сина, човјека који тврди да јој је супруг... и мистериј налик ноћној мори", стоји у синопсису Нетфликса.

Ријеч је о 20-годишњој Тони Хагес чије је тијело пронађено поред цесте у Оклахоми 1990. године.

Након њене смрти, фокус је на њеном 2-годишњем сину Михаелу који остаје иза ње, али и њеном (дупло) старијем супругу Кларенцу Хигхеју.

Иако дјечак није желио остати са њим, он покреће поступак како би постао старатељ дјечака.

Међутим, ДНК анализа показује да он није прави отац дјечака. Након тога, насилно га отима из школе. Убрзо се сазнаје право име Кларенца а, као и низ других тајни.

Документарац је режирала Скај Боргман, а темељен је на дјелима Мата Биркбека. 

Иако су га многи похвалили и пласирали на сами врх најгледанијих филмова на овом сервису, такође су остали и ужаснути оним што су видјели.На ИМДБ-у, он већ има оцјену 7.3, а на Ротен Томатоесу 95 посто.

Тамо су се јавили и бројни корисници с реакцијама, које се шире и на друштвеним мрежама.Између осталог, навели су како је филм "прогањајући", али и "запањујућа, ужасна, фасцинантна и сложена прича о истинитом злочину" .

"'Girl in the Pictyre" је апсолутно једна од најмучнијих и најстрашнијих ствари које сам гледао", написала је једна особа и додала: "Немам ријечи".

Неки од гледатеља истакли како су гледали много збрканих криминалистичких документараца, али да их је једино овај успио држати шокираним и ужаснутим до самога краја.

Између осталог, гледатељи су додали и како послије филма дуго нису могли "доћи себи" те да је ово један од "најужаснијих истинитих случајева" за које су чули.О документарцу су се огласили и поједини филмски критичари, а међу њима је и Џеси Томсон, преноси Кликс.

"Овај истинити криминалистички документарац није празан ни бесмислен као многи други тог жанра, али нас свеједно претвара у језиве воајере. Питајте своје друштво јесу ли гледали "'Girl in the Pictyre"   истиче Џеси и додаје да, ако јесу, то ће нам одмах бити јасно.

"Лица ће им се наборати и дјеловаће забринуто", закључила је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана