Новак Ђоковић се обратио дjевојци чија је прича дирнула регион

Б92
Новак Ђоковић се обратио дjевојци чија је прича дирнула регион

Дејана Бачко, дjевојка без руку, а са најљепшим осмијехом на свијету. Дјевојка којој је мајка говорила "Дигни главу, иди увек напред"... Гостовала је у емисији "Живот прича" и доживјела је да јој се оствари сан. Обратио јој се човјек који њу инспирише, Новак Ђоковић.

 

"Пре свега желим да искажем своје огромно задовољство што могу да ти се обратим и да ти кажем колико те волим, колико те поштујем и колико ти се дивим. Дивим се твојој снази, дивим се твојој вољи и твом таленту не само у сликању који је очигледан, већ таленту у теквондоу, вољи да учиш, да будеш студент, да се константно развијаш. Ти си свима нама идол, свима си нама инспирација и својим примером показујеш људима колико је битно да се не предају и да свакодневно верују и следе своје снове. Једва чекам да те загрлим и да се упознамо и уживо. Знам да ће тај тренутак брзо доћи, а до тада ти поручујем да се не предајеш и да останеш на том путу да будеш позитивна, да будеш насмејана као што увек и јеси. Волим те, све најбоље ти желим", поручио је Новак.

Била је дјевојчица која је кренула у школу захваљујући учитељици. Јер родитељи њених другара нису дозвољавали дјеци да иду са њом у разред. Дејану Бачку је мама научила да све ради лијевом ногом. Тако да, кад зинете да некога искритикујете реченицом "урадио си ово левом ногом", уједите се за језик. Јер Дејана Бачко све ради лијевим стопалом. Не може само да закопча панталоне и да намјести косу. То за њу чине брат и мама.

Имала је пет година када је почела да учи да живи самостално. Учила је да се обуче, да опере зубе, да намјести кревет, обавља кућне послове. Дејана се облачи, шминка, једе, пише, живи... лијевом ногом. "То како си ти ставила ајлајнер левом ногом, ја не бих успела ни десном руком", рекла јој је Тања.

И да знате, Дејана лијевом ногом обавља већину животних потреба спретније него ми рукама. Кажу јој да има лијеп ногопис. Духовита је. Паметна. Лијепа. Талентована. Талентована да живи и да у животу ужива.

Дејана Бачко је студенткиња Академије умјетности. Жели да буде сликарка. На путу до признате умјетнице, Дејана је скренула на бокс, а послије је одлучила да тренира теквондо. Питали су је како ће. Рекла је: "Ногама". Циљ су јој Олимпијске игре у Токију. Пробала је да игра фудбал и стони тенис. Била је фотомодел у Грчкој.

Ово је чудесна, инспиративна, поучна, дирљива, снажна прича о дјевојци која све ради лијевим стопалом! Њена крила воде је до неслућених висина. Нама, смртницима са свим екстремитетима, лијнима, мрзовољнима, без циља, без амбиције. Ако се сад љутите, љутите се. Немојте ни случајно да се покренете и да преузмете живот у своје руке. Него наставите да све радите лијевом ногом.

Ако вас није срамота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана