Њемачка: Лутрија тражи добитника милионера

Taнјуг
Њемачка: Лутрија тражи добитника милионера

БЕРЛИН - Њемачка лутрија тражи добитника милион евра на лото-у, који није подигао добитак већ дви и по године, и којем за пола године застарева право да то учини.

Власник добитног листића је из покрајине Заксен-Анхалт, из региона Мансфелд-Хетштат који је крајем 2019. освојио милион евра. Он има још времена до 31.децембра до 23:59 часова да се јави, поручује директор Лутрије Штефан Еберт. Иначе власник листића је уплатио комбинације за два извлачења лото-а „6 од 49“ 28. новембра 2019.

Два дана касније, на излачењу он је добио прве добитке, једну двојку са „супербројем“ и недјељу дана касније тројку. Њему је 7.децембра 2019. исплаћено, у једној од филијала лутрије, добитак у висини од 17,30 евра за обе добитне комбинације.

За ванредно извлачење добио је замијенски листић. Управо тај листић је садржао добитну комбинацију извлачења 9.децембра 2019., када је и освојио милион евра. До сада се власник листића није јавио лутрији, те пријети опасност да му застари право на остварење добитка.

„Ово би био први пут у историји лото-а у Заксен-Анхалту да се добитак у таквој висини није преузет“, објашњава Еберт. Уколико се не јави лутрија ће добитак који није преузет вратити у наградни фонд следећег ванредног извлачења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана