Најромантичнији градови свијета

Глас
Најромантичнији градови свијета

Aко сте заљубљени и ако волите да путујете размислите о посјети неком од ових градова. Нема ништа боље у животу него посјетити страни град са вољеном особом, град који "пршти" романтиком. Па чак и ако сте сами, у овим ћете се градовима сигурно заљубити...

Праг се сматра једним од најљепших градова на свијету. Зато је и прозван "златним градом". Јединственом архитектуром, старим здањима, велељепним споменицима, Праг одише љепотом и шармом. Град данас посјећују туристи из различитих дијелова свијета и у њему свако може пронаћи своју сродну душу.

Смјештена на обалама Гвадаљавире, Севиља обилује умјетничким благом и мета је бројних туриста. То је претежно универзитетски град и сједиште шпанске бискупије, али је, уједно, и главно трговачко средиште јужне Шпаније.

Смјештена на пјешчаним лагунама Венеција је град познат по бројним каналима, гондолама и богатој историји. Шетње по бројним мостовима и романтичне вожње гондолама никога неће оставити равнодушним, а много је и оних који су се пољубили или вјерили под чувеним "Мостом уздаха".

Рим је центар богате античке културе, препун споменика који подсјећају на "славне дане". Aнтички Форум, Колосеум, Ватикан - у овоме граду вам никада неће бити досадно, а управо су трагови историје најбоља мјеста на којима можете гледати залазак сунце са највољенијом особом.

Град љубави, Париз, препун је, одувијек, романтичне енергије и сензуалности, тако да није ни чудо што се сматра једним од најромантичнијих градова на свијету.

Фиренца, романтични град на сјеверозападном дијелу Италије идеалан је за све љубитеље умјетности. Називана колијевком ренесансе, Фиренца садржи готово половину италијанске умјетничке баштине.

Барселона се једноставно може назвати градом контраста. Улице с најмодернијим и најпрестижнијим продавницама и робним кућама свих свјетских марки и оне с малим, уским дућанчићима пуним јефтине, оријенталне робе. Барселона је пуна архитектонских бисера великих имена. Мноштво занимљивости захтијева дужи боравак и темељније разгледавање града.

Главни град Шкотске, Единбург, се налази на источној обали централне низије на јужној страни "Фиртх оф Фортх". Стари и Нови Град су стављени на Унескову листу 1995 године. Град је познат по годишњем Единбург фестивалу, највећем "перформинг артс" фестивалу на свијету, као и по Хогманаy стреет фестивалу. У вријеме умјетничких фестивала, популација града се удвостручује.

Лисабон

Изграђен на седам брежуљака, легендарни бијели град - Лисабон - припада најљепшим свјетским метрополама. Прекрасне грађевине и љубазни домаћини учиниће посјету незаборавном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана