Најљепше плаже свијета

Глас Српске
Најљепше плаже свијета

Острво Харбор на Бахамима је острво са најљепшом пјешчаном плажом по оцјени свјетских стручњака. Само пет километара дуго и осам стотина метара широко, ово острво се налази у близини много познатијег острва Елеутера. На острву су четири хотела који се налазе директно на плажи. Храна се на острву базира, прије свега, на плодовима мора које спремају на најразличитије могуће начине.

Aко желите да пошаљете пријатељима најљепшу разгледницу са путовања, онда посјетите плажу Хорсшу на Бермудима, јер је ова плажа проглашена за најљепшу плажу у овој категорији. Куће пастелних боја, занимљиви музеји и историјске знаменитости, само су нека од мјеста која треба видјети. И овдје се храна углавном базира на морским плодовима уз додатке разног воћа и поврћа, а црни лук је један од омиљених састојака становника овог острва и стављају га у готово све врсте риба.

Најбоље сакривена плажа на свијету је Fernando de Noronha на сјевероисточној обали Бразила. Ово острво је проглашено за национални парк и свега 420 туриста смије да борави на њему у исто вријеме. Они који имају среће да га посјете, могу да уживају у прелијепим плажама и мору. За оне који воле роњење, ово је право мјесто: разнобојне рибе, делфини, ракови, корњаче и корали. Уколико на одмор путујете са породицом, најбољи избор је Palm Beach на Aруби. Острво је прави рај за малишане који у Кибаима, минијатурном селу и парку, могу да упознају арубијански стил живота, видјети зградице, биљке и животиње. Aко родитељи желе да се одморе, оду на вечеру или да прошетају, могу да оставе дјецу са беби ситерком коју има велики број хотела.

Најромантичнија обала на свијету је Бора Бора на Тахитију у Јужном Пацифику. Иако важи за романтично острво, Бора Бора нуди и мноштво начина за активан одмор. Ово острво можете да посјетите у било које доба године, пошто је током читаве године вријеме веома лијепо. Смјештај је углавном у бунгаловима, а они који су на води, припадају луксузном хотелу "Бора Бора". Локална кухиња се базира на кокосу, ванили и плодовима мора.

Титулу најбоље древне плаже на свијету "држи" плажа Тулум у Мексику. За љубитеље старине у близини су остаци Маја цивилизације. Сама ријеч Тулум, на језику Маја, значила је зид -  због функције које су зидови града вршили - заштита од нападача са мора. Просјечна температура током године је 26 степени. Храна је разноврсна и заступљене су све веће свјетске кухиње.

Сурфовање

Aко волите сурфовање, онда је плажа Бонзаи Пипелине на Хавајима идеална за одмор. Током зиме таласи могу да буду и веома опасни, али током љета чак и најнеискуснији могу да почну да уче да сурфују. Храна је изузетно укусна, а препоручују се палачинке са преливом од ананаса, велики бургери са сиром, сланином и ананасом, рибље сендвиче са домаћим тартар сосом или морска храну спремљена на традиционалан начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана