Најљепша острва на свијету

Глас Српске
Најљепша острва на свијету

Гдје најбогатији људи свијета проводе своје одморе? Често у новинама можемо прочитати гдје љетују холивудске звијезде, па се запитамо каква су то мјеста и гдје се она налазе. Овом приликом говоримо вам о најљепшим острвима свијета.

Капри је острво у Италији које су годинама посјећивали богати и ексцентрични туристи.

До овог острва се долази искључиво бродом. Када се приђе до самог острва поглед је заиста  задивљујући, а таквим га чине мистериозне пећине,  као и запањујући врхови.

Најљепши доживљај на острву је свакако посјета "Блие Гротто-у", пећини у којој се свјетло рефлектује од морске воде и обасјава пећину.

У Шкотској се налази острво "Еилеан Схоне" које је наводно било инспирација за опис земље Недођије у којој живи Петар Пан. Ово острво је остало нетакнуто модерном цивилизацијом и технологијом. Посјетиоци остављају своја кола и модерне справице када долазе на ово острво, тако да је ово мјесто путпуно заштићено од савременог свијета и његових чудеса.

Једно од незаобилазних острва на листама најљепших и најпосјећенијих острва у свијету је и грчки Миконос. Ово острво има дугу традицију међу острвима која су угостила најпознатије свјетске богаташе. Главно мјесто острва је Хора, рибарско село поред кога пролазе сви они бродови који долазе на ово острво. Најпознатији дио Хоре налази се на готово свим разгледницама како Миконоса, тако и Грчке уопште, а зове се Венице.

У Француској Полинезији налази се чувено острво Тахити. Главни град острва је Папете. Највиши врх Тахитија има 2241 метар. За оне који желе да истражују даље дијелове овог острва увијек се предлаже посјета групи острва под именом Гамбиер. Ова група острва је мало удаљена од главног дијела Тахитија. Они који се одлуче за одмор на овом острву требају бити спремни и да остану дуже, јер авиони на главно острво, Мангарева, долазе само једном мјесечно.

Сејшели такође спадају у најлуксузнија свјетска острва. Ово острво се налази у Индијском океану. Највеће острво је архипелаг Мехе на коме се налази и главни град, као и добро снабдјевена пијаца. Ово велико острво је познато и по легенди да је негдје у брдима овог острва закопано благо пирата. За оне који воле пјешачење ово острво је одличан избор. На оближњем коралном острву Aдабра могу се видјети ријетке животињске врсте.

Хаваји припадају Сједињеним Aмеричким Државама, а сам географско-политички положај им омогућује изузетно погодну климу и развој туризма. Острво је богато природном стаништима ендемичних врста, рудама, шумама и вулканима. Због свега овога Хаваји су стјециште огромног броја туриста, вулканолога, а одавно је постало култ као свјетско одмаралиште.

Бали

У далекој Индонезији, на самом ободу Индијског океана, смјештено је малено, тропско острво Бали. Острво које задивљује својом љепотом како природе тако и људских творевина саграђених у минулим вијековима. Острво које је потпуно одољело модернизацији и глобализацији и на коме се још увијек живи по правилима која се деценијама нису мијењала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана