Музички земљотрес на Кошутњаку

Дејан Таминџија
Музички земљотрес на Кошутњаку

Судећи по реакцијама публике испред малих екрана, друго гала вече шоуа "Операција Тријумф", било је најгледаније до сада.

Разлог томе је атмосфера која је била много живља него на првој вечери када је наступила позната пјевачица Aнастасија.

Као главне звијезде вечери били су Жељко Јоксимовић, Лака и Северина, која је својим наступом направила прави музички "земљотрес" међу многобројном публиком.

Популарна Севе је свој наступ започела с пјесмом са новог албума "Здраво Маријо", али је атмосфера у узаврелом студију на Кошутњаку кулминирала када је почела пјесма "Гас, гас".

Да нам је музичка сцена, како је рекао Горан Бреговић,  помијешана са мирисом бензина, холестеролом и енормним количинама јефтиног алкохола, најбоље се чује у овој пјесми, која је још једна у низу његових пародија.

Севе је за свој наступ припремила и сценски наступ, тако да се на бини нашло и право кожно седло, на коме је хрватска дива јахала изводећи свој најновији хит заједно са земљакињом Aнтонијом, такмичарком овог ријалити шоуа.

Евросонг-мајстор, Жељко Јоксимовић, наступио је са такмичарком Нином Петковић, а заједно са Игором Цурковим отпјевао је пјесму "Леђа од леђа".

Лака је са Ђорђем отпјевао пјесму "Yемпер", при чему се нашалио изјавивши:

"Ђоле је сјајан плетач yемпера."

Од такмичара су номиновани Никола, Вукашин, Ивана и Томислав, који је на крају извукао најдебљи крај и испао, док је Вукашина спасио директор Aкадемије Саша Драгић. На сљедећој такмичарској вечери испашће Никола или Ивана, а овај пут су им још седам дана шоуа обезбиједиле СМС поруке гледалаца.

Још једном се показало да је избор водитеља за "Операцију Тријумф" и више него одличан. Као што се од њега и очекивало, Драган Маринковић Маца, је као прави шоумен изазивао овације и смијех, нарочито када је са Лаком отпјевао пјесму "Пишкила".

Ништа мање оцјене није покупио ни Милан Калинић, који је још једном потврдио своју духовитост, док су шармантне Николина Пишек и Aна Михајловска биле више "гледане" него "слушане", што је у крајњем случају и циљ.

Исмета Крвавац

Жири је показао непрофесионалност, у чему је предњачила Исмета Крвавац својим тендециозним приступом оцјењивању такмичарских наступа, што је изазвало негативне реакције присутних у студију на Кошутњају, али и гледалаца крај малих екрана.

Она је безкрупулозно штитила Aднана, кандидата из БиХ, без аргумената.

На питање једног од кандидата:

- Зашто сам номинован? Крвавчева је једноставно одговорила са:

- Зато!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана