Морали да искључе саобраћајну камеру: Запослени нису стизали да обраде све прекршаје

ГС
Морали да искључе саобраћајну камеру: Запослени нису стизали да обраде све прекршаје

Град Бохолт, који се налази близу границе с Холандијом, суочио се с неочекиваним проблемом након инсталације новог радарског система. Нова камера за мјерење брзине биљежила је толико много прекршаја да градски службеници нису могли да обраде све налоге, што је довело до привременог искључења камере.

Током 2023. године, број прекршаја је у Бохолту више него удвостручен, како је изјавио представник града, Карстен Терстеген, за портал "wa.de". У овој години, камера је забиљежила 12.000 возача који су прекорачили брзину, што је граду донијело укупно 460.000 евра казни. Међутим, тако велики број прекршаја значио је и огроман притисак на запослене, који због недостатка особља нису могли да обраде све налоге на вријеме.

Због преоптерећености и мањка радне снаге, систем радара за брзину је морао бити привремено искључен. Камере, које су смјештене у сиве, блиндиране приколице, могу снимати у оба смјера и возачи их често не воле. Један дио камере може се уклонити и поставити на друго мјесто, чинећи их додатно непријатним за возаче.

Након неколико мјесеци неактивности, камера је поново стављена у функцију, али питање ефикасности и капацитета за обраду прекршаја остаје отворено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана