Младић тражи “госпојицу” за скраћивање зимског времена: Како су изгледали “љубавни огласи” 1923.

ГС
Младић тражи “госпојицу” за скраћивање зимског времена: Како су изгледали “љубавни огласи” 1923.

ЗАГРЕБ - На Фејсбук страници Ретротека подијељен је исјечак из "Јутарњег листа" 1923. који приказује како је изгледало “дописивање” путем огласа у овом периоду.

"Јутарњи лист" имао је посебну рубрику “Дописивање” гдје су грађани под “шифрираним” порукама могли тражити сродне душе, али и објављивати поруке намијењене онима с којима излазе, преноси Кликс.

Међу огласима с исјечка из новина може се видјети и примјер отказивања састанка 1923. године: “Састанак нема смисла, доћи нећу. Маријан, самоборски колодвор”.

Такође, објављен је и оглас гдје младић тражи особу за дописивање, док је једна госпођица тражила господина којег је срела у возу.

- Младић од 20 година жели се дописивати и ради шетње и забаве с једном интелигентном госпојицом ради скраћивања зимског времена. Не смије бити старија од 17-18 година. Цијењене понуде слати на управу - наводи се у једном од огласа.

Многима је било занимљиво видјети како је изгледало “дописивање” у вријеме без паметних телефона и свих могућности технологије које имамо данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана